En pahalı 'davet'li ihale Konya için

Enflasyon tek haneye indi. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında geçen yıla göre yüzde 9.26 arttı. Şimdi size bir soru. Yanıtlamak için uzman olmaya gerek yok.Sizce enflasyonun tek hane olduğu bir ülkede...

Enflasyon tek haneye indi. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında geçen yıla göre yüzde 9.26 arttı. Şimdi size bir soru. Yanıtlamak için uzman olmaya gerek yok.

Sizce enflasyonun tek hane olduğu bir ülkede yatırımcı kuruluşlar, ihaleleri neden döviz üzerinden yapar? Eğer parası değerliyse, bu değeri koruyorsa, Euro üzerinden ihaleye niye ihtiyaç duyulsun?

Yoksa açıklanan enflasyon rakamlarının güvenilirlik sorunu mu var?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mutlaka bu sorunun yanıtını biliyordur. Ama  cevap vermeyeceği için konumuza dönelim. Bugün yine size sizden gizlenen ama bu kez gerçekten çok büyük bir ihaleyi haber vereceğim.

GİZLİ İHALE EURO ÜZERİNDEN

2 Ekim 2019 Çarşamba günü, Türkiye’nin bugüne kadarki en yüksek tutarlı “davet” usulü ihale ilan edilmeden yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ihalenin adı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar