Diyanet’e 5.7 milyar TL yetmemiş

Bütçesi 11 bakanlığın bütçesini geride bırakan Diyanet, camilere feda hutbesi göndermiş. Askerliğin zorunlu olduğu Türkiye’deki camilere gönderilen hutbede, fedakârlık, “candan, anadan...

Bütçesi 11 bakanlığın bütçesini geride bırakan Diyanet, camilere feda hutbesi göndermiş. 
Askerliğin zorunlu olduğu Türkiye’deki camilere gönderilen hutbede, fedakârlık, “candan, anadan, yârdan geçebilmek” olarak tanımlanıyor. 
Neye karşı? Milli ve manevi değerlerimize. 
Ne için? “Din için, vatan için, bayrak için, ezan için, namus için ve yarınlarımız için” 
Diyanet, bir yıl öncesine kadar başbakan yardımcılığına bağlı bir kurumdu.Davutoğlu başbakan olunca Diyanet’i kendisine bağladı. Dolayısıyla hutbenin, Davutoğlu’nun “evlatlarımızı feda edebiliriz” sözünden hemen sonraya rastlaması, olsa olsa rastlantıdır. 
Hutbede, fedakârlık olarak tarif edilen “ölebilirsiniz” telkininin, “milli ve manevideğerlerimize karşı” olması önemli. Duymaya alıştığımız bir ezberden çok fazlası. “Milli ve manevi değerler”, hutbenin dil kurgusu içinde “feda”nın gerek ve yeter şartı gibi konumlanıyor. 
Bir çeşit standart norm gibi. Bu norm bize, sınırın öte yanında, IŞİD’le savaşarak ölen Kürt gençlerin cenazelerinin ailelerine on gün boyunca teslim edilmeyişine neden suskun kalındığını da izah ediyor. 
Biraz dolaylı bir izah ama olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 364 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 264 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar