Devrim nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu yıl 2.5 milyon yeni istihdam hayata geçirileceğini açıkladı. 2.5 milyon kişinin iş sahibi olması demek bu. Albayrak, TOBB ile Aile Bakanlığı’nca düzenlenen...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu yıl 2.5 milyon yeni istihdam hayata geçirileceğini açıkladı. 2.5 milyon kişinin iş sahibi olması demek bu.
Albayrak, TOBB ile Aile Bakanlığı’nca düzenlenen “İstihdam Seferberliği 2019” programında “Bugün Türkiye istihdam alanında devrimi yaşadığı bir gün” de demiş. Gerçekten “devrim” demiş midir diye, birkaç kaynaktan kontrol ettim. Demiş. Peki neymiş devrim?
Yeni istihdam edilecek işçilere İşsizlik Sigortası Fonu’ndan teşvik düzenlemesiymiş.
Tabii  dinleyiciler arasından kimse, daha birkaç gün önce Ergene’de “İşsizlikten bunaldım, bana mezar yaptırmayın, sadece mezar taşı olsun” notuyla intihar eden 34 yaşındaki S.G.’den söz edememiş.
Ama salonda ilginç bir şey olmuş.
TOBB üyesi bir işadamı Bakan Albayrak’a bir dosya vermiş. Bir yıl önce üretimi durduran, eleman çıkaran yerli ve milli bir tıbbi cihaz şirketinin dosyasıymış bu.  (Bugüne dek bu köşede zaman zaman bilgi ve haber olarak dile getirdiğimiz sorunlardan da söz ediyor.)
Bakan Albayrak’a verilen o dosyadan birkaç bilgi aktaracağım: ŞEHİR HASTANELERİ YERLİ ALMIYOR – Daha önce kamu alımları 81 il bazında yapılıyordu. Sağlık Bakanlığı’nın yüzde 80 ihtiyacını biz yerli üreticiler karşılıyorduk. Sonra Sağlık Bakanlığı ihtiyaçlarını merkezi ve toplu alımlarla karşılamaya başladı. Bu da üreticileri kapanma sürecine soktu.
Milli bir kuruluş olan DMO’ya cihaz satamıyoruz.
Halkın parasıyla yurtdışına anahtar teslim hastaneler yapan TİKA da yerli ürün almıyor.
Şehir hastanelerini yapan holdingler zaten 3 global ithal firmayla iş yapıyor. Yerli firmaları masaya dahi oturtmamıştır. Onlarca şehir hastanesinde bir tane yerli ürün yoktur.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar