Devletleşmiş şirket - 2

Farkındasınızdır. Cerattepe’deki altın madenine direnen halka polis şiddeti durdu. Sebebi, ne vali ile güvenlik güçlerinin “Artvinliler çok haklıymış” diye merhamete gelmesi ne de haklarında...

Farkındasınızdır. Cerattepe’deki altın madenine direnen halka polis şiddeti durdu. 
Sebebi, ne vali ile güvenlik güçlerinin “Artvinliler çok haklıymış” diye merhamete gelmesi ne de haklarında yapılan suç duyurusundan endişe etmesi. 
Başbakan Davutoğlu’nun TV ekranından yaptığı görüşme çağrısı, Artvinlilerin randevu talebini hızlandırınca, “mola” fiilen kaçınılmaz hale geldi. 
Bu gelişmeyle de bir önceki yazıda, Cengiz İnşaat için andığım “devletleşmişşirket” olgusuna, güncel bir örnek daha eklenmiş oldu. Düşünün ki, o kadar protesto, itiş kakış, yaralamaya rağmen; bütün bunların uğruna yapıldığı o canım bir ormanlık sahaya maden kurmak isteyen şirket yine görünür değil. 
Nihayetinde Artvinliler, şirket patronu ya da yöneticileriyle değil, adeta şirket adına da Başbakan ile görüşüyorlar. (Davutoğlu’nun madenler çıkarılmazsa, cari açığın artacağı tespitini bu vesileyle yine hatırlatalım.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 364 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 264 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 389 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar