Büyük ihalede itirazlar dinlendi

Sağlık Bakanlığı’nın, -şartnamesine dolar üzerinden teklif verme koşulu koyduğu- tıbbi görüntülüme cihazları ihale sürecinde ilginç gelişmeler olmuş. Hatırlatalım. Bakanlık...

Sağlık Bakanlığı’nın, -şartnamesine dolar üzerinden teklif verme koşulu koyduğu- tıbbi görüntülüme cihazları ihale sürecinde ilginç gelişmeler olmuş. Hatırlatalım. Bakanlık, kısa adı SİP olan Sanayi İşbirliği Programı’na göre yapılacak olan (iki kez ertelendi) ihaleyle, Türkiye genelindeki kamu hastaneleri ve şehir hastanelerine toplam 54 bin 593 adet tıbbi görüntüleme cihazı almayı hedefliyor. (MR, tomografi, ultrasonografi, radyografi, hastabaşı monitör cihazları.)
Bu büyük ihalenin, cari açık sorunu olan bir ekonomide döviz üzerinden yapılması ve yerli üreticiden cihaz almama anlamına gelen “kısmi teklife kapalılık” unsurları, bu köşede kısa aralarla birkaç kez eleştiri konusu oldu.
Yazının girişinde belirttiğim ilginç gelişmeler, salı günü yapılan toplantıya dair.
Sağlık Bakanlığı, büyük ölçekli ve uzun vadeli ihalenin kapsadığı görüntüleme sektörünün çok sayıdaki yerli/ yabancı temsilcileriyle bakanlık konferans salonunda bir araya gelmiş.
 
Ekranda yazılarım
Toplantıda, büyük ekrana yansıtılan slaytlar arasında, bu köşede yayımlanmış konuya dair yazılarımızın yer aldığını da öğrendik. Yazdıklarının okunup izlenmesi her gazeteciyi sevindirir kuşkusuz. Fakat slaytın sonuna yazılarımızın “bazı firma talepleriyle uyumlu” olduğu ibaresi notu düşülmüş.
Bu durumda bir cevap hakkı doğdu. Önce onu kullanayım:
Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar.
Bu yazılarda dile gelen itirazlar, şirketler değil kamu çıkarları adınadır.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın daha dün “tasarruf tedbirleri” yapılacağını söylediği bütçe...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar