“Bir Devrin İzleri”nden AKP-IMF gerçeği

Yakın siyasi tarihin önemli isimlerinden biridir Sümer Oral. Yedi kez milletvekili seçilen, üç kez bakanlık yapan Oral’ı ekonomi muhabiri olarak yakından izledim.  Maliye Teftiş Kurulu’ndan başlayarak ekonomik kriz...

Yakın siyasi tarihin önemli isimlerinden biridir Sümer Oral. Yedi kez milletvekili seçilen, üç kez bakanlık yapan Oral’ı ekonomi muhabiri olarak yakından izledim.  Maliye Teftiş Kurulu’ndan başlayarak ekonomik kriz dönemlerini de içeren bürokrasi, bakanlık, milletvekilliği yılları, bugün mumla aradığımız liyakat ile nezaket içeren anılarla doludur.

Sümer Bey, yalın bir dille kaleme aldığı “Bir Devrin İzleri” kitabında, siyasi tarihe mercek tutan, düşündüren, şaşırtan anekdotlar paylaşıyor.

2001 krizi sürecinde AKP iktidara gelinceye kadar Maliye Bakanı olan Oral bakın “AKP-IMF ilişkileri” bölümünde ne diyor:

“GERÇEKLERLE BAĞDAŞMIYOR”

“Türkiye-IMF ilişkileri, 2009 yılı ortalarına kadar 6 yıl sürdü. Bu arada AKP hükümeti döneminde stand-by anlaşması da yapıldı. (…) Başta zamanın başbakanı Erdoğan olmak üzere, AKP’nin çeşitli sözcüleri, bakan olsun, milletvekili olsun, kendilerinin önceki dönemden kalma 28.5 milyar dolar borcu ödediklerini her zeminde ileri sürdüler.

Önceki hükümete dönük bir eleştiri olarak ele aldılar. Sanki önceki hükümet aldığı borcu ödeyememiş de AKP...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar