Bakan Soylu’nun cevabı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pazar günü “Haftanın Demi” adlı köşede, Engin Sigorta şirketindeki hissedarlığının, bakanlık göreviyle birlikte faal oluşunu eleştirerek...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pazar günü “Haftanın Demi” adlı köşede, Engin Sigorta şirketindeki hissedarlığının, bakanlık göreviyle birlikte faal oluşunu eleştirerek sorular yönelttiğim yazıma “cevap” gönderdi. 
Soylu’nun sosyal medya hesabından da paylaştığı cevap bana değil, “yazıişleri müdürlüğüne” hitaben yazılmış. Fakat niyeyse, teknik olarak da Yazıişleri’ne de değil, danışmanı kanalıyla ve e-mail yoluyla Ankara büromuzun haber müdürlüğüne ulaştırılmış. 
Soylu’nun adımı anmadığı, ancak “siz” diye hitap ederek bir dizi hakaretamiz ifade kullandığı iki sayfalık açıklaması, hukuksal açıdan tekzip niteliği taşımıyor. 
Ancak bir kamu görevi olduğunu özellikle bugünlerde daha sık hatırlatmak zorunda kaldığımız gazetecilik adına, sorularımın arkasında durduğumu vurgulamak; yanı sıra hakkımda; “terör örgütünün fikri takibini gerçekleştirmek” gibi suçlayıcı; “tembel”, “sipariş yazmak”, “adaleti ve vicdanı kirlenmiş” gibi hakaretamiz ifadelerini kabul etmediğimi kayıtlara geçirmek adına, bugünkü köşeyi Soylu’nun yanıtına ayıracağım.

Cevapta cevap yok 
Yazımda CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun Mart 2014’te verdiği ve Soylu’nun şirketinin THY ile kamu kurum ve kuruluşlarından ihale alıp almadığının sorulduğu önergenin cevapsız kaldığını belirtmiştim. 
Soylu, “kuyruklu yalan”, “iftira” ve “mesnetsiz” olarak nitelediği bu soruların, daha önce yüksek tirajlı bir gazetenin manşetinde yer aldığını ve hem o gazeteye hem de“ilgili Başbakan Yardımcısı”na cevap gönderdiğini belirtiyor. 
Dönemin ilgili Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç’ın -pazar günkü yazımda yanıtsız kaldı dediğim- o önergeleri konu alan 16 Nisan 2014 tarihli cevabı şöyle: 
“Yukarıda esas numaraları belirtilen önergelerde dile getirilen konuların, Bakanlığıma bağlı kuruluşların görev alanlarıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 364 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 264 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar