Asıl izler Meclis raporunda

AKP iktidarının çabası da büyük, telaşı da. Bir yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tabiriyle, “at izinin it izine karıştığı” -kendi deyişleriyle- temizlik...

AKP iktidarının çabası da büyük, telaşı da. Bir yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tabiriyle, “at izinin it izine karıştığı” -kendi deyişleriyle- temizlik harekâtını yürütürken, diğer yandan da bugün FETÖ terör örgütü olarak anılan yapı Gülen Cemaati iken onunla nasıl iç içe, kol kola ve güçbirliği içinde olduğunu unutturma çabası içindeler. 
Muhtemelen, medya sahiplik yapısının iktidarla iç içeliğinin bunu mümkün kılacağını düşünüyorlar. O yüzden 14 yıllık iktidar süresinin en az 10 yıllık kısmının; siyasette, bürokraside, yargıda, ekonomik hayatta, bu gayreti boşa çıkaracak binlerce işlem ve uygulamayla dolu olduğunu, kendileri yol vermese, imzalamasa, yürümese, onaylamasa güçlenmesi ve nihayetinde bir tehdide dönüşmesi imkânsız bir yapının, sessiz sedasız palazlandığına inanmamızı istiyorlar.

***

Bir an için, “kandırılmayı” baştan reddetmişlerin toplu olarak hafızasını yitirdiğini düşünelim. Peki TBMM arşivi ne olacak? 
Tek elle kaldırmak isteseniz bileğinizi inciteceğiniz kalınlıktaki o 1449 sayfalık raporu nereye saklayacaksınız? Başkanlığını eski AKP İstanbul Milletvekili Nimet Baş’ın yaptığı TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun Kasım 2012 tarihli raporundan söz ediyorum. 
Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yer aldığı yüzlerce görüşten oluşan rapor orada duruyor. O raporda dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e sunulan rapor ve brifinglerde, Gülen Cemaati’nin eğitim ve bürokrasi alanındaki faaliyetleri, mali büyüklükten, öğrenci yurdu sayısına kadar tek tek listelenmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 364 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 264 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 389 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar