Ankara Garı kime rant olacak?

Seçimler yalnızca miting alanlarını hareketlendirmedi. Takvim daralırken bazı bakanlık ve yatırımcı kuruluşlarda da dikkate değer bir tempo gözleniyor. Hareketliliğin bir kısmı, bitmeye yakın proje...

Seçimler yalnızca miting alanlarını hareketlendirmedi.
Takvim daralırken bazı bakanlık ve yatırımcı kuruluşlarda da dikkate değer bir tempo gözleniyor. Hareketliliğin bir kısmı, bitmeye yakın proje açılışlarını kapsıyor. Amaç AKP iktidarının propagandası, oy artırmaya dönük.
Fakat bir hareketlilik daha var ki, o daha sessiz sedasız ilerliyor.
Bazı bakanlık ve yatırımcı kamu kuruluşlarınca, kamusal varlıklar ve alanlar üzerinde çok kritik devir ve işlemler yapılıyor.
Biata hizalanmamış, demokrasi kültürüne bağlı hepimizi ilgilendiren ve rant odaklı olduğu ayan beyan ortadayken seçim gürültüsü ve susturulmuş medya ortamında yeterince görünür olamıyor, tartışılamıyor.

*** Söz edeceğim yazı 15 Mayıs 2018 tarihli.
T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürü İsa Apaydın imzalı yazının konusu “Ankara Misafirhanesi ile Demiryolu Müzesi ve Sanat Galerisinin Kapatılması”.
Resmi yazı, tarihi Ankara Gar Sahası’nda bulunan ve mülkiyeti TCDD’ye ait 49 bin 267 metrekare taşınmazın, Maliye Hazinesi’ne devredildiğini, bu nedenle müze ve sanat galerisinin ilgili emir gereği “kullanıma kapatılacağını haber veriyor”. Ayrıca “Binalarda bulunan demirbaş ve diğer eşyaların uygun bir depoda muhafaza edileceği” belirtliyor.
(Ankaralı olmayan okurlarımıza bir hatırlatma: Tarihi Ankara Garı uzun süredir atıl durumda. Yap-İşlet-Devret yöntemiyle Cengiz-Kolin-Limak’a yaptırılan Yüksek Hızlı Tren Garı kullanılıyor. Muhtelif garantiler burada da var.)

*** Müze ve sanat galerisi bu yazıyla b...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar