Ankapark: Eğlenceli olmayan yolsuzluklar silsilesi

Ankapark’ta neler olup bittiğini anlamak gidip görmeden mümkün değil. Çeşit çeşit ve farklı ölçeklerde kurgulanmış yolsuzlukların iç içe geçtiği bir devasa yolsuzluk anıtı....

Ankapark’ta neler olup bittiğini anlamak gidip görmeden mümkün değil. Çeşit çeşit ve farklı ölçeklerde kurgulanmış yolsuzlukların iç içe geçtiği bir devasa yolsuzluk anıtı. İçindeki oyuncakların alım usulleri ayrı, işletmesi ayrı, yargı süreçleri ise apayrı hukuksuzluklara sahne olmuş. Olmakta.

★★★

Atatürk Orman Çiftliği alanında, 120 futbol sahası büyüklüğünde denilen Ankapark sahasında üstü açık otobüslerle yaptığımız gezi 20 dakika sürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) basına davetiyle katıldığım Ankapark gezisi ile Başkan Mansur Yavaş’ın basın toplantısında notlar aldım. Paylaşılan önemli bilgilerin bir kısmı dünkü yayınlarda yer alsa da notları ve izlenimleri bu köşeden de tarihe kayıt düşmek gerekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin basına açık düzenlediği Ankapark gezisinin ardından Mansur Yavaş basın toplantısı düzenledi.

– Ankapark için daha önce hiç temapark deneyimi olmayan, oyuncak alımı yapmamış belediye şirketleri kullanılmış. Anket A.Ş. ve Anfa Altınpark üzerinden alım yapılmış.

– İhale kararı alınmadan yurt dışı firmayla distribütörlük sözleşmesi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar