Alana değil ihaleyi yapana bakın

Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesi bugün idari yargıya taşınacak.Bir yanda tarihi bir ortak değer, diğer yanda 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder’in 10 bin TL sermaye ile kurup ihaleye günler kala sermayeyi milyona...

Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesi bugün idari yargıya taşınacak.

Bir yanda tarihi bir ortak değer, diğer yanda 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder’in 10 bin TL sermaye ile kurup ihaleye günler kala sermayeyi milyona çıkardığı şirket.

Tablo acaba tam olarak böyle mi?  Yoksa bir yanında hepimizin ortak tarihi ve kültürel mirası Haydarpaşa Garı dururken, diğer yanında duran şirket görünümlü iktidar mı?

Yakında 18. yılına girecek ve bayram haftası dolayısıyla  Cumhuriyet’e dair  kayıplarımızı da hatırlatacak olan rejimin ta kendisi midir,  ihaleyi kazanmış görünen o “başarılı” şirketin ardındaki?

Hezarfen Danışmanlık şirketini kuran Önder’in, iki yıl önce İBB’de 3 bin TL maaşlı bir çalışan oluşuna hayret edebilirdik eğer liyakatin esas alındığı hukuk devleti olsaydık.

Oysa yadırganması gereken
pek çok şey çoktan kanıksanmış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar