Akyurt’ta politik bir sinema akşamı

Türkiye’de siyaset, tarihsel sebeplerle lider odaklıdır. Ne kadar iddia edilse de siyasi partilerde demokratik çoğulculuk sözde kalmıştır.Medyadan partiliye, önemli olaylarda herkes kafasını, gözünü...

Türkiye’de siyaset, tarihsel sebeplerle lider odaklıdır. Ne kadar iddia edilse de siyasi partilerde demokratik çoğulculuk sözde kalmıştır.

Medyadan partiliye, önemli olaylarda herkes kafasını, gözünü, kulağını liderlerin yönüne çevirir.

Bu alışkanlık, 2023 seçimlerine giderken de değişmiyor. Türkiye, tarihinin en derin yoksullaşmasını yaşarken, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusu o kadar baskın ve öyle yoğun spekülasyon yapılıyor ki, muhalefetin sahadaki seçime yönelik çalışmaları, hak ettiğinden çok az yer bulabiliyor kendine.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tabii ki önemli ama bu meselenin yedi yirmidört konuşulmasının, gerçek sorunları gölgelediği kanısındayım.

Geçen perşembe, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka’nın davetiyle Akyurt’ta izlediğim belgesel film etkinliğinde tanık olduklarım ve hissettiklerim bu düşüncemi pekiştirdi.

“TÖZ” BELGESELİ VE KADINLAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar