AKM Millet Bahçesi'nde neler oluyor?

İhalesi altı ay önce yapılan Ankara AKM Millet Bahçesi projesinde hepimizi ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor.En önemli soruyla başlayalım: TOKİ’nin “davet” usulüyle Yapı ve Yapı İnşaat’a...

İhalesi altı ay önce yapılan Ankara AKM Millet Bahçesi projesinde hepimizi ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor.

En önemli soruyla başlayalım: TOKİ’nin “davet” usulüyle Yapı ve Yapı İnşaat’a 398.5 milyon TL gibi astronomik bir bedele ihale ettiği proje, Cumhuriyet’in tarihi ve kültürel mirasını içeren  tescilli yapıları yutacak mı?

Değerli okurlar, bu konu tahmin ettiğinizden önemli. Büyük bir rant aktarım projesi olduğu ihale bedelinden anlaşılabilen AKM Ankara Millet Bahçesi inşaatı, Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nu okuduğu hipodrom alanında başladı.

Ankara’nın bütün çehresini değiştirecek ve şehrin dokusu ile toplumsal hayatında köklü değişikler yapabilecek bir ölçekte.

Sadece birinci etabın yüzölçümü 702 bin metrekare. Bu alanın 80 bin metrekaresini ise betonarme alan oluşturuyormuş. Ankara Millet Bahçesi’nin konumu, iddialı lüks konut projesi Merkez Ankara’nın karşısında (Pasifik İnşaat’ın eski EGO garajı arazisine yaptığı Merkez Ankara bittiğinde Millet Bahçesi’ne üst geçitle bağlanacakmış).

Diğer millet bahçelerinin ihaleleri açık usülle yapılırken, AKM Millet Bahçesi’nin ilansız pazarlık usulüyle (21/b) yapılan ihalesinin Yapı ve Yapı şirketinde kaldığını bu köşeden duyurmuştuk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 221 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar