Akkuyu’da büyük atama

Akkuyu Nükleer Güç Santralı (NGS) cephesinde yine yeni haberler var. Nisan ayı başında Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, temelini birlikte atacağı duyurulan Akkuyu’nun Ankara merkezli...

Akkuyu Nükleer Güç Santralı (NGS) cephesinde yine yeni haberler var.
Nisan ayı başında Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, temelini birlikte atacağı duyurulan Akkuyu’nun Ankara merkezli şirketinde, birkaç ay önce başlayan hareketlilik hızlanarak sürüyor.
Akkuyu A.Ş yönetimindeki, Rusya’nın özellikle denetimde tam söz sahibi olmayı önceleyen gelişmeleri bu köşede işliyoruz.
20 milyar doların üzerindeki yatırım tutarı ve bittiğinde üretilecek elektriğe verilen Hazine garantileri açısından Türkiye’nin gelmiş geçmiş en pahalı ve büyük ölçekli yatırımını yapacak şirkette son iki günde önemli gelişmeler oldu.
Akkuyu A.Ş. 30 Mart’ta olağan genel kurulunu yapacak. 2017 yılı faaliyet raporu, finansal tablolar görüşülecek. Kâr dağıtımı tartışılacak. Eski yönetimin “ibrası” ele alınacak. Bu ay sonu yapılacak genel kurul gündemindeki diğer dikkat çeken hususu ise yönetim kurulu üyelerinin masraflarının karşılanması konusu oluşturuyor.
Bu konu özellikle önemli çünkü dünkü Ticaret Sicili’nde yayımlanan kararla, Akkuyu A.Ş’nin yönetim kurulu başkanlığına çok önemli bir isim atandı.
Rusya devlet şirketi Rosatom’un uluslararası projelerden sorumlu şirketinin başkanı Anastasia Zoteeva şirkete bir yıllığına başkan olarak seçildi. Şirket kayıtlarında seçim olarak geçse bile, uygulamalı matematik ve ekonomi alanlarında iki üniversite mezunu olan Zoteeva’nın deneyimi nedeniyle Ankara’da görevlendirildiği belirtiliyor.
Başkan vekilliğine ise yine Rosatom’dan Anton Dedusenko... Akkuyu’nun yeni başkanının ikamet adresi Moskova görünüyor.
Öte yandan yenilenen yönetim kurulunda başınd...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar