Adalet bu dünyada lazım

TCDD hesaplarının TBMM KİT Komisyonu’ndaki görüşme tutanaklarını okurken mırıldandım bu cümleyi. (Kimbilir kaçıncı kez.)Geçen hafta toplanan Komisyon’un 300 sayfayı aşan tutanaklarında...

TCDD hesaplarının TBMM KİT Komisyonu’ndaki görüşme tutanaklarını okurken mırıldandım bu cümleyi. (Kimbilir kaçıncı kez.)

Geçen hafta toplanan Komisyon’un 300 sayfayı aşan tutanaklarında konuşulan konulardan biri 2018 yılındaki Çorlu Tren Faciası. İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sayıştay raporuna atıfta bulunarak, tren kazalarındaki sorumlulukların saptanması konusunda bakanlık nezdinde girişimde bulunulması önerisini gündeme getiriyor. İçinde bol miktarda “mevzuat”, “komisyon”, heyet sözcükleri geçen cevabı da okuyor.

Sertel, “Koskoca TCDD’nin bu kazayı önce bir doğal afet gibi göstermek istediğini” hatırlatıyor. Görülmekte olan davada TCDD üst yönetiminin de yargıda hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak “Bir olayı doğal afetlere ya da birkaç kişiye yükleyerek kazadan sıyrılmak, orada ölenlerin ahını almakla eşdeğerdir. 7’si çocuk 25 vatandaşımızın yakınları kaybettikleri insanlar nedeniyle her gün ölmektedir” diyor.

TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Murtazaoğlu’na söz veriliyor. Murtazaoğlu’nun tutanaklara geçen açıklamasını özetleyerek aktarıyorum:

“Müşterek kusur...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar