80’lere mi dönüyoruz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mayıs akşamı devlet kanalı TRT’deydi. MİT TIR’ları haberini yazan Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar için “Haberini yapan bedelini ağır...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mayıs akşamı devlet kanalı TRT’deydi. MİT TIR’ları haberini yazan Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar için “Haberini yapan bedelini ağır ödeyecek” dedi. 
Can Dündar, Ankara Temsilcimiz Erdem Gül ile birlikte 48 gündür tutuklu. (O da 7 Haziran seçiminin sonucu 1 Kasım gibi çıkmadığı için.) 
Üç gün önce bir kadın, bir şov programına bağlanıp “Çocuklar ölmesin” dediği için“Beyaz” hakkında terör soruşturması açıldı. Şu anda işini kaybetse ve bir daha hiçbir program sunamayacak biçimde aforoz edilse bile ölünceye dek maddi sorun yaşamayacak olan Beyaz’ı, özür dilemesi de kurtarmadı. Kadın hâlâ aranıyor.

*** 

Şimdi şu tıkır tıkır işleyen saate göz atalım: 
Canlı bomba eylemiyle 10 kişinin yaşamını yitirdiği Sultanahmet Patlaması’nın üzerinden sadece 3 saat geçmişken... 
13.30: Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçiler toplantısında, barış talep eden akademisyenleri hedefine koyuyor. “Bu suça ortak olmayacağız” temasıyla hazırlanan metni imzalayan “Barış İçin Akademisyenler” inisiyatifi için: 
“Çoğu maaşını devletten alan sözde aydınların ihanetiyle karşı karşıyayız (...) “Ey aydın müsveddeleri, sizler karanlık ve cahilsiniz” diyor. (Ç.T.: Buradaki kilit kavram “maaşın devletten alınması”.) 
14.21: Erdoğan’ın açıklamasından 51 dakika sonra; ödeneğini devletten alan AA (Anadolu Ajansı), ödeneğini devletten alan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) açıklamasını servis ediyor.
YÖK, bir grup akademisyenin “teröre destek veren bildirisinin, akademik özgürlük ile bağdaştırılamayacağını” belirtip “bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır” diyor. (Ç.T.: Buradaki kilit kavram, “hukuk çerçevesinde”.) 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 364 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 264 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 390 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar