Kuşatma

Tarımda kendine yetemeyen hale getirilmiş ülkemizde soğan fiyatlarındaki artışın depoya konulmuş soğanlardan; evet sadece bundan kaynaklandığına inanan, yüksek enflasyon ve bunun kaçınılmaz sonucu...

Tarımda kendine yetemeyen hale getirilmiş ülkemizde soğan fiyatlarındaki artışın depoya konulmuş soğanlardan; evet sadece bundan kaynaklandığına inanan, yüksek enflasyon ve bunun kaçınılmaz sonucu yoksullaşmanın yegane nedeninin, yurtdışı kaynaklı “spekülatif ataklar” olduğunu kabul eden, yüz binlerce ağacı katlederek inşa edildiği halde “iftihar vesilesi eserler” diye takdim edilen, köprü, yol, havalimanı gibi altyapı projelerinin fahiş finansmanı kullanmasak da bizlerin ödeyeceğini, bu ödemelerin çeyrek yüzyıl süreceğini, kendisi toprağın altına girse dahi çocuklarının bir avuç ihtiraslı müteahhide borçlu kalacağını hâlâ bilmeyen daha kötüsü bu bilgiler kendisine söylense de inanmayan yahut umursamayan devasa bir kitle var.
Bu kitleyi oluşturan yurttaşlar topluluğu, halkın malı olan kamu bankalarının talimat üzerine verdiği kredilerle el değiştirmiş Tv’lerde, sahte bir tarih masalını her hafta yeniden kurgulayan dizileri izliyor, mutlu oluyor.
Dünyanın yarısının bizi kıskandığından, kalan yarısının gıpta ettiğinden ise neredeyse emin. ★★★ AKP’, nihayetinde bir “takım çantası” haline getirdiği sermayeye bürokratik zemini tepe tepe sunarak medya sahipliği ve gazeteciliği bir “çorak ülke” ye dönüştürdü çoktan.
Son derece sistematik bir politika ile satın alınıp tahrip edilmiş bu alanda, hizaya girmeyi reddedenlerin sesi de yargı organı araçsallatırılarak  susturulmaya çalışılıyor.
Ellerini iktidar heyeti önünde bağlamamış herkes, akıldışı ithamlarla itibarsızlaştırılıyor, yetmiyor; suçlu ilan ediliyor.
Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, sozcu.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin, Haber Koordinatörü Yücel Arı, yılların gazeteci yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru haklarında 15 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle açılan dava, gazeteciliği susturma girişimlerinde gelinen noktayı sergiliyor.
İddianameye geçen ithamlar öylesine akıl dışı ki gen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar