Yeni havalimanı işçisi böcek midir?

Rahatsız edici bu sorunun yüzlerce muhatabı var. Her şeyden önce İGA AŞ yönetiminin. Cengiz, Limak, Kolin, Kalyon ve Mapa şirketlerinin yüzde 20 eşit ortaklıkla kurduğu; İstanbul Yeni Havalimanı inşaatını...

Rahatsız edici bu sorunun yüzlerce muhatabı var.
Her şeyden önce İGA AŞ yönetiminin.
Cengiz, Limak, Kolin, Kalyon ve Mapa şirketlerinin yüzde 20 eşit ortaklıkla kurduğu; İstanbul Yeni Havalimanı inşaatını yapan ve işletmesini üstlenen “görevli şirket”in yani.
İGA’nın zaman zaman meslektaşlarımıza mülakat veren İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu sonra.
İGA’nın Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan Şengül.
“Görevli şirket” İGA ile yap-işlet-devret (YİD) uygulama sözleşmesini imzalayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yöneticileri.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri.
Bu devasa şantiyeyi denetlemekle görevli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yöneticileri.
Açık cevap veremeseler bile bu sorumlular listesindeki herkes bu rahatsız edici soruyu düşünmeli:
“Yeni havalimanı işçileri böcek midir?”
Düşünmeli çünkü sorumlu makamdaki kişilerce  sergilenen kolektif umursamazlığın biraz olsun rahatsızlıkla yer değiştirmesi gerekiyor.
Ha eğer, çoğunluktaki medya sahipliklerine duyduğunuz “kirli güven”in bir sonucu olarak, yeni havalimanında çalışan işçiler ölseler dahi nasılsa duyulmaz, kazara duyulursa örtbas edilmesi gerekir ve nihayet her büyük altyapı projesinde rastlanan, kaybı normal karşılanması gereken canlılardır diye düşünüyorsanız zaten mesele yok…
Ama eğer böyle düşünmüyorsanız ortada ses vermeniz gereken ciddi bir mesele var. REJİMİN SAĞLAMA İŞLEMİ Evet biliyoruz, dünyanın en büyük havalimanı 29 Ekim 2018 Pazartesi günü yani Cumhuriyet Bayramı’nda, yani Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 95. yılında açılacak.
Ve sıradan bir ulaştırma/altyapı projesinin açılışı olmayacak bu. Yeni havalimanının “dünyanın en büyüğü” sıfatıyla iç içe geçmiş biçimde, yeni rejimin sağlamasının yapılacağı bir rövanş alanı olduğunu biliyoruz çünkü.
Yüklenen bu ağır misyon s...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 358 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 210 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 260 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 387 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar