O fayansın talimatı kimden?

“Üzerine titrediğiniz çocuğunu­zun ya da kardeşinizin ya da annenizin, babanızın bir tre­nin içinden ölü olarak çıktığını düşünün. Kimisinin boynunun...

“Üzerine titrediğiniz çocuğunu­zun ya da kardeşinizin ya da annenizin, babanızın bir tre­nin içinden ölü olarak çıktığını düşünün. Kimisinin boynunun kırıldığı, kimisinin kafasının koptuğu, kimisinin bedeninin paramparça olduğu bir katliam düşü­nün. Şimdilik sadece bunu düşünün.”
Sanki iki ay değil, iki yıl geçmiş gibi üzerinden. Siyasi sorumluluk içeren bütünü kaza, katliam ve faciada olduğu gibi, sahiplenen olmadıkça, sorgulan­madıkça derinleşen bir sessizlik.
Siz gelin bir de onu hayatını kaybe­denlerin yakınlarına sorun.
8 Temmuz’da Çorlu’da trenin devril­mesiyle meydana gelen faciada yaşa­mını yitiren 25 yolcunun yakınlarına...
Kalbiniz dayanırsa 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel’in sosyal medya hesabını açıp yazdıklarını okuyun.
Sonra kazanın araştırılması için TBMM’de verilen araştırma önergesi reddedilsin diye içleri zerre acımadan, mahcubiyet duymadan parmak kaldı­ran, bizlerin vergileriyle maaş alan mille­tin vekillerini düşünün.
Evet, ne kadar unutturulmak istenirse istensin, bir kez de buradan kayıtlara girsin. Çorlu’da trenin devrilmesinde sorumluluğu bulunanların ortaya çıkarıl­ması amacıyla İYİ Parti’nin verdiği öner­geye, o sırada salonda bulunan AKP ve MHP milletvekilleri “araştırılmasın” diye el kaldırdı.
Saniyeden de kısa süren bir devinim­le kaldırılıp indirilen o elin sonuçlarını, ihtimal ki adamakıllı bir kez dahi düşün­meden, huzurlu bir şekilde uyuyorlardır herhalde o vekiller. (Tersini söyleyenle­rin sözlerine yer vermeye hazırım.)
Eğer rayların altında feci şekilde can veren insanların üzüntüsünü bir an için bile gerçekten hissedebilseler, tercihleri bambaşka olurdu. Bunca zamanın tortu­s...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar