16 milyar TL’lik ihalenin hesabı verilmeli

Değerli okurlar, uzun yıllardır pazarlık usulüyle (çoğu 21/b) ihalelerini yazıyor, proje proje duyuruyorum. “Pazarlık” usulü, Kamu İhale Kanunu’nun 21. Maddesi.Olağanüstü şartlar için...

Değerli okurlar, uzun yıllardır pazarlık usulüyle (çoğu 21/b) ihalelerini yazıyor, proje proje duyuruyorum. “Pazarlık” usulü, Kamu İhale Kanunu’nun 21. Maddesi.

Olağanüstü şartlar için konulmuş maddenin, felaket ve afetin yaşanmadığı 2015-2019 döneminde varmış gibi işletilmesi, rekabeti ve saydamlığı ortadan kaldırdı.

İktidarın yönettiği kamu kuruluşlarında az sayıda müteahhidin çağrıldığı, yüzlerce yol, köprü, cezaevi, ihalelerinde “pazarlık” usulü, su yolu haline getirildi.

İhalelerin katılıma açık, saydam yapılması bütçeden müteahhitlere ödenecek kaynaktan tasarruf demekti. Bu tasarruf ise çalışarak ödediğimiz vergilerden başka bir şey değildi. Çalışanın, emeklinin insanca yaşayabileceği geliri, çocukların iyi eğitim alabilmesi,  gençlerin asgari ücrete, hayattan bıktıran kölelik koşullarına razı olmaması için önemliydi.

Usulsüzlükleri belgeleriyle “Olağan İşler” adıyla kitaplaştırdım. Kuşkusuz ki, bu çarpık ihale düzeninin şu gün bitmesi için bir neden bulunmuyor!

Birçok okur bu konudan hâlâ mı bıkmadığımı içtenlikle merak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin rüşvet karnesi 02 Kasım 2022 | 359 Okunma Merkez Bankası Hazine ve Maliye’ye mi tabi olacak? 31 Ekim 2022 | 212 Okunma KKM tartışması büyüyor 28 Ekim 2022 | 262 Okunma ‘Muhalif gazetecilere davet’ meselesi 26 Ekim 2022 | 388 Okunma ‘Kanunları kimler yapar’ 24 Ekim 2022 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar