Sünni NA TO’su ve Katar’dan tütenler

Bizim buralarda ‘Olmayacak duaya amin denmez’ diye de ifade edilir. Artık ‘Arabistanlı Donald’ lakaplı ABD Başkanı Donald Trump’ın, Vahhabi/cihatçı Selefi ideolojinin menbaı Suudi Arabistan’a ballı silah...

Bizim buralarda ‘Olmayacak duaya amin denmez’ diye de ifade edilir. Artık ‘Arabistanlı Donald’ lakaplı ABD Başkanı Donald Trump’ın, Vahhabi/cihatçı Selefi ideolojinin menbaı Suudi Arabistan’a ballı silah satışları yaptığı ziyaretinde, ‘Arap (Sünni) NATO’su aşılama çabasının dumanı tüterken, Körfez’den başka dumanlar yükseldi. Suudilerin ‘karanlık prensiBandar’ın ifadesiyle ‘300 kişiyle bir TV kanalından ibaret’ Katar şeyhliği ‘hackleniverdi’.
Kim yaptı, nasıl etti bilinmiyor. Lakin Körfez’in ortaçağ kalıntısı şeyhliklerinden, bırakın NATO tipi askeri birlikteliği, ‘bir cacık olmayacağını’ ortaya serecek cinsten bir öykü.

***

Katar’ın canhıraş ‘sahte’ haykırışlarına yol açan komplo, Şeyh Tamim bin Hamad el Thani’nin salı günü ABD ile ittifakın sembolü El Udeid Üssü’ndeki askeri mezuniyet törenindeki mesajlarını konu alıyor. Resmi haber ajansı QNA’ya yansıyan sözleri özetle şöyle:
Trump’ın ziyareti sırasında ülkesinin adil olmayan bir kampanya ile karşılaştığını söyledi. Hamas ve Hizbullah’ı ‘meşru direniş hareketleri’ diye niteledi, “İhvan’ı onlar kara listeye koydular diye kimsenin Katar’ı terörizmle suçlamaya hakkı yok” dedi. Katar’ın ABD ve İsrail ile de İran ile iyi ilişkileri olduğunu savunup, “İran görmezden gelinemeyecek bölgesel ve İslami bir gücü temsil ediyor. Onunla karşı karşıya kalmak akıllıca değil. Bölge istikrarında büyük bir güç” vurgusu yaptı. Trump’ın ABD’de Rusya soruşturmasından sağ çıkamayabileceğine dikkat çekti. “Bazı ülkelerin ‘İslamın hoşgörüsünü yansıtmayan aşırılıkçı versiyonunu benimseyerek yarattığı terörizmden’ şikâyet edip bölgede aşırı silahlanma yerine kalkınma ve yoksulluğa odaklanılması gerektiğini vurguladı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’de darbe tehdidi 07 Eylül 2018 | 4.985 Okunma Zaharçenko darbesi 05 Eylül 2018 | 4.513 Okunma İdlib’den esen fırtına bulutları 31 Ağustos 2018 | 398 Okunma Kapitalizm, ırkçılık ve toprak reformu 29 Ağustos 2018 | 4.834 Okunma Trump’ın medya savaşı 17 Ağustos 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar