İstişâre, diplomasi ve ortak akılla

Öncelikle ABD ve İngiltere’nin başını çektiği küresel emperyal güçlerin “Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)”la Fas’tan Afganistan’a 22 Müslüman ülkeyi etnik ve mezhebî tefrikalarla...

Öncelikle ABD ve İngiltere’nin başını çektiği küresel emperyal güçlerin “Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)”la Fas’tan Afganistan’a 22 Müslüman ülkeyi etnik ve mezhebî tefrikalarla bölüp parçalama ifsadı vetiresinde “tarihinde hiç olmadığı kadar iyi” Ankara–Washington ilişkilerinin, iki Amerikan konsolosluğu çalışanının gözaltına alınmasıyla “krize” girmesi dikkat çekici.
Washington’dan yapılan açıklamalara rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hâlâ krizi Büyükelçiye yıkıp “Koskoca ABD’yi Ankara’daki bir büyükelçisi yönetiyorsa ve Amerika Türkiye gibi bir ‘stratejik müttefiki” kendini bilmez bir büyükelçiye fedâ ediyorsa yazıklar olsun!” diye veryansın edip yüklenmesi çarpıcı.  

Gerçekten ne oldu da, daha üç hafta önce Cumhurbaşkanı’nın son Amerika ziyaretinde Trump’la Erdoğan’ın karşılıklı “dostum” medhiyelerini dizildiği vasattan “stratejik müttefik” -“model ortak”la bu raddeye gelindi? Cumhurbaşkanı’nın da imza törenine katıldığı Amerikan şirketi Boeing firmasından 11 milyar dolarlık uçak alımı ihâlesi anlaşması yapılmışken, vize krizi neden patlatıldı?

TÜRKİYE, TÖHMET ALTINDA BIRAKILIYOR

Aslında, tam da tansiyonun düşüp yumuşama sinyallerinin verildiği, Başbakan’ın “Temennimiz ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir” diye sağduyu ve diyalog çağrısında bulunduğu, Amerikalı mevkidaşıyla görüşen Dışişleri Bakanı’nın “krizin aşılacağı” haberini verdiği süreçte, Cumhurbaşkanının, “vize yasağı”nı “Türk milletine diz çöktürme kirli plânı” yakınmasıyla “Biz size muhtaç değiliz” resti vaziyeti ele veriyor.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar