Millî Eğitim’de KHK kıyımı

Maddî problemlerin yanı sıra fırsat eşitsizliği ve üniversite mezunlarının işsizliği benzeri ciddî sorunlar dururken, her yeni bakanla her şeyin silbaştan değiştirilip alt üst edildiği kargaşada...

Maddî problemlerin yanı sıra fırsat eşitsizliği ve üniversite mezunlarının işsizliği benzeri ciddî sorunlar dururken, her yeni bakanla her şeyin silbaştan değiştirilip alt üst edildiği kargaşada Millî Eğitim’in sorunları daha da ağırlaşıyor.
Aslında, Türkiye’nin Milletlerarası Öğrenci Değerlendirme Programı PISA’nın 72 ülke arasında OECD’de en sonda yer almasıyla, yine Yetişkin Becerilerinin Milletlerarası Değerlendirmesi PIAAC ölçümleriyle 33 ülke arasında 31’inci sırada Şili ve Jakarta’dan sonra yine sondan üçüncü olması, eğitim karnesini ortaya koyuyor.

Her defasında “en büyük reform” diye “sınav sistemi”nin yap-boz tahtasına dönüştürülüp Millî Eğitim bütçesinin savrulmasıyla, icâd edilen “proje okullar”la liyâkatin hiçe sayılmasıyla milyonlarca öğrenci haksızlığa uğruyor. Müsteşarın, hatta Bakan’ın bile haberi olmadan yine “tepeden tâlimat”la “4+4+4”ün dayatılmasına benzer emr-i vakiyle son TEOG tâlimatı oldu bittisi bunun en yeni örneği.

BİNLERCE EĞİTİMCİ “HAVUZ”A ATILDI…

Ancak bu süreçte, en evvel yüzlerce deneyimli yetişmiş eğitimci – yönetici ve akademisyenin Kanun Hükmünde Kararnâmelerle (KHK) havuza atılıp harcanması Millî Eğitimi felç etti.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar