İsrail zulmü, büyük fitne plânı

Filistin Yönetimi’ne bağlı Doğu Kudüs’te İsrail’in azgınlığının artması, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya baskınları, yıkım faaliyetleri gibi ayyuka çıkan haksızlıklar...

Filistin Yönetimi’ne bağlı Doğu Kudüs’te İsrail’in azgınlığının artması, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya baskınları, yıkım faaliyetleri gibi ayyuka çıkan haksızlıklar ve hukuksuzlukların “büyük ve dehşetli bir fitne planı”nın parçası.
Gerçekten İslâm dünyasının dağınıklığından istifade ile 5 Haziran 1967´de başlayan 6 Gün Savaşı savaşında ani baskınlarla Arap ülkelerinin hava kuvvetlerini bütünüyle tahrip edip Ürdün, Suriye ve Mısır topraklarının bir kısmını işgal ederek sınırlarını dört kat genişleten İsrail’in Kudüs’ü işgal edip başkent ilanıyla pervâsızlaşan zulmü Filistin meselesini daha da çıkmaza sokuyor.

Bilindiği gibi geçen asırda Ortadoğu’daki krizler ve çatışmalar, bundan tam 101 yıl önce 1916’da Birinci Dünya Savaşında ecnebilerin Osmanlı’ya ve İslâm dünyasına “parmak karıştırması” olan gaddarâne Sevr muâhedesi”nin versiyonu “Sykes-Picot anlaşması”yla patlak verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar