İslâm dünyası, İsrail’le ilişkileri kesmeli

İsrail’in bir kez daha Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya sokmamasıyla yeniden tırmanan gerginlikte, Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in işgali üzerine 1969’da kurulan İslâm İşbirliği Teşkilâtı...

İsrail’in bir kez daha Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya sokmamasıyla yeniden tırmanan gerginlikte, Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in işgali üzerine 1969’da kurulan İslâm İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Dönem Başkanı Türkiye’nin çağrısıyla 57 üye ülkenin dışişleri bakanlarının İstanbuli toplantısında Dışişleri Bakanı, dünyayı Filistin’i tanımaya çağırıp, “Filistinlilere kuru söylemlerle değil, eylemlerimizle destek olalım” derken, başta Türkiye ve birçok İslâm ülkesinin İsrail’le ilişkileri devam ediyor.
Türkiye ve Müslüman ülkelerin, İsrail’le enerjiden doğalgaz anlaşmalarına, telekomünikasyondan turizme, tarımdan tohumculuğa varan stratejik ekonomik ve savunma sanayii ihâleleri anlaşmalarının yanı sıra siyasî yönden de İsrail’e destek veren işbirlikleri sürüyor.

Vakıa şu ki, İsrail, İslâm dünyasındaki ihtilâfları, mezhebî ve etnik tefrika ve çatışmaları, iç savaşların sürdüğü konjonktürü alabildiğine istimal ve istismarla işgal ve zulmü arttırıp genişletiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar