Kudüs’ü “Yahudileştirme plânı”na karşı

Son iki yılda artan ve Trump’un tam destek vermesiyle tavan yapan İsrail’in pervasız zulüm ve saldırılarının amacı, Kudüs’ün İslâmî karakterini tahrip etmek; Mescid-i Aksa’yı bölüp...

Son iki yılda artan ve Trump’un tam destek vermesiyle tavan yapan İsrail’in pervasız zulüm ve saldırılarının amacı, Kudüs’ün İslâmî karakterini tahrip etmek; Mescid-i Aksa’yı bölüp işgalini genişletmek.
Tesbit şu ki, Kudüs-ü Şerif’te Hıristiyanların da, başta Ağlama Duvarı olmak üzere Yahudilerin de ibâdet mekânlarının ve alanlarının olmasına ve bu taksimatın asırlardır barış içinde kabul edilmesine rağmen, İsrail şiddeti arttırmakla iki devletli çözüme peşinen çomak sokup zorbalıkla Filistin’i tamamen ilhak peşinde.

Bunun içindir ki, Gazze’ye saldırıları sürdürüyor; en son BM kararlarına aykırı olarak Filistin topraklarında yeni yerleşim birimleri emr-i vakisiyle Filistin’i zoraki “Yahudileştiriyor.”

Mescid-i Aksa’nın altında kalıp kendilerine ait olduğunu söyledikleri “Hz. Süleyman mâbedi”ni ortaya çıkarmak iddiasıyla caminin altını korsan kazılarla oymanın peşinde.

Batı ve hatta İsrail medyasında açıkça belirtildiği üzere Filistin meselesinin kalbi Kudüs’ün statüsü değiştirilmek isteniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 211 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar