15 Temmuz istifhamları (2)

15 Temmuz’un istihbaratının bir tek bir istihbaratçı binbaşının ihbarıyla ortaya çıkması, “MİT’in bu ‘darbe girişimi’ istihbaratını neden yapamadı?”, ya da...

15 Temmuz’un istihbaratının bir tek bir istihbaratçı binbaşının ihbarıyla ortaya çıkması, “MİT’in bu ‘darbe girişimi’ istihbaratını neden yapamadı?”, ya da “İstihbaratını aldıysa neden zamanında bilgilendirmedi?”, “istihbaratını alamadıysa “MİT ne işe yarar?” sorularını gündeme taşıdı.
Keza üzerinden bir sene geçtiği halde “MİT’in Genelkurmay’a haber vermesiyle tüm kuvvet komutanlıklarına 18:30’da hareket merkezleri aracılığıyla iletilmesine rağmen, Silâhlı Kuvvetlerin komuta kademesinin önemli bir kısmının düğünlere - yemeklere dağılmış olarak enterne edilmeleri muammasında Genelkurmay’ın neden yeterince önlem almadığına derin istifhamını gündem tutuyor.

Ve bu vetirede “darbe girişimi”nin arka plânını araştırmak, “15 Temmuz”un iç yüzünü ve darbecileri ortaya çıkarmak iddiasıyla kurulan Meclis komisyonunun neden âdeta kadük bırakılıp alelâcele kotarılarak sona erdirildiğinin hiçbir mâkul izâhı yapılamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar