Türkiye, “fiilî savaş hali”nden çıkmalı

100 günü aşan ve El Bab kapısında duran Fırat Kalkanı Harekâtı’nın şehit sayısı 40’a dayanırken operasyonun akıbetine dair endişeler artıyor.Öncelikle, Silâhlı Kuvvetlerin...

100 günü aşan ve El Bab kapısında duran Fırat Kalkanı Harekâtı’nın şehit sayısı 40’a dayanırken operasyonun akıbetine dair endişeler artıyor.
Öncelikle, Silâhlı Kuvvetlerin IŞİD işgalindeki El Bab’ı kuzey ve batıdan kuşatıp tutmasına karşı lojistik – ikmal yollarının bir türlü kesilemediği, iç savaş öncesi nüfusu 280 binden 80-100 bine düşen şehre güney ve doğudan silâh ve militan yığınağı yapıldığı, dört bin militanın, 700-800 canlı bombanın bombalı intihar saldırılarıyla kendini patlatmaya hazır beklediği belirtiliyor.

Askerî uzmanlar, El Bab tam çembere alınsa da, hendeklerle, tünellerle, tuzaklanmış bombalarla, yüzlerce kiloluk patlayıcı yüklü araçlarla tam bir cephânelik haline getirilen kentte canlı bombaların ve sokak savaşlarının Mehmetçiğe yeni büyük kayıplar verdireceğini kaydediyorlar.

Diğer yandan kurduğu barikatlarla şehirden sivillerin çıkmasını engelleyen IŞİD’in, birçok noktaya, her taşın altına tuzaklı patlayıcılar yerleştirdiği; her biri en az on kişiyi öldürebilecek ve imhası bazan on iki saat alan “taş bombalar” başta olmak üzere iki bin beş yüze yakın bomba tuzakladığı bilgisi veriliyor.

MUAMMA DEVAM EDİYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 274 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 186 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 208 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar