PKK'nın Ermenistan açılımı

Üç milyon nüfuslu Ermenistan nasıl oluyor da fütursuzca askerî açıdan kendisinden daha güçlü olan Azerbaycan'a bu kadar rahat saldırıyor? Bu soru herkesin aklında. Ermenistan'ın 27 Eylül Pazar günü Azerbaycan sınır köylerine yaptığı saldırı Kafkas...

Üç milyon nüfuslu Ermenistan nasıl oluyor da fütursuzca askerî açıdan kendisinden daha güçlü olan Azerbaycan’a bu kadar rahat saldırıyor?

Bu soru herkesin aklında.

Ermenistan’ın 27 Eylül Pazar günü Azerbaycan sınır köylerine yaptığı saldırı Kafkas 2020 tatbikatının hemen ertesi günü gerçekleşti. Tatbikata 80 bin civarında Rus askeri ile Belarus'un yanı sıra Çin, İran, Pakistan, Ermenistan ve Myanmar'dan yaklaşık 1000 asker katıldı.

Bu tablo aynı zamanda dünyadaki siyasi eksen kadar askeri eksendeki kutuplaşmayı da gösterdi.

4 Eylül tarihinde bu köşede Türkiye’nin dört bir tarafının nasıl çevrelendiğini kaleme almış, bu kamplaşmaları yazmıştım. PKK’nın Kandil’deki arşivini Erivan’a taşıdığını belirtmiştim.

Son dönemde Ermenistan-Azerbaycan hattında yaşanan ihtilaf sadece iki komşunun ihtilafı değildir.

Görmemiz gereken bir gerçek var. O da Azerbaycan toprağının yüzde 30’unu işgal eden Ermenistan’ın asıl hedefinin Türkiye olduğudur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acil ihtiyaç listesi: Somut politikalar 22 Mayıs 2023 | 169 Okunma Şimdi anketörler düşünsün… 16 Mayıs 2023 | 261 Okunma 14 Mayıs seçim anatomisi 08 Mayıs 2023 | 424 Okunma Sudan'ın Hal-i Pür Melali 29 Nisan 2023 | 224 Okunma Hataylı Zeynep'in bayramlık pembe ayakkabıları… 22 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar