İsrail Türkiye'nin denizlerdeki komşusu mu?

Doğu Akdeniz büyük bir mahalle ve İsrail, Türkiye’nin bu denizdeki komşusu. Türkiye ile İsrail arasındaki deniz yetki alanlarının sınırlandırılması noktasında bir adım atmasının zamanı geldi, hatta geçiyor bile.

AB üyeleri yaptırım tehditleri ile Türkiye’yi adım adım köşeye sıkıştırma hevesinde. Ancak Doğu Akdeniz’deki bu oyunları hala bozabiliriz. Nasıl mı?

Libya ile imzaladığımız anlaşma ile Akdeniz’in en kritik alanında kurgulanan oyunları bozduk. Şimdi İsrail ile aynı anlaşmaları yaparak üzerimizdeki tüm baskıları bertaraf edebiliriz.

Dört ay önce Türkiye, İsrail’e Doğu Akdeniz’de deniz alanlarını sınırlandırılmayı teklif etti. Fransa ve Yunanistan şimdiden tedirgin.

Teklif, Kıbrıs Rum kesiminin deniz alanlarının bir kısmını İsrail tarafına vermeyi ve İsrail’in Türkiye ile proje lehine olacak şekilde Doğu Akdeniz Boru Hattı'ndan vazgeçmesini öngörüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acil ihtiyaç listesi: Somut politikalar 22 Mayıs 2023 | 169 Okunma Şimdi anketörler düşünsün… 16 Mayıs 2023 | 259 Okunma 14 Mayıs seçim anatomisi 08 Mayıs 2023 | 424 Okunma Sudan'ın Hal-i Pür Melali 29 Nisan 2023 | 221 Okunma Hataylı Zeynep'in bayramlık pembe ayakkabıları… 22 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar