İsrail ile ikinci diplomatik kriz nasıl önlendi

İsrail’de en çok Sudanlı kaçaklar var. Ancak sınır denetimi o kadar sıkı ki hepsi geri gönderildi diyor IDF.

Haziran ayı başında iki Türk vatandaşı Lübnan sınırından İsrail'e kaçak yollarla geçmeye çalışırken yakalandı. İsrail ile ikinci bir diplomatik krizin eşiğine gelindi. Sağduyu galip geldi.

6 Haziran pazar akşamı İsrail güvenlik güçleri (IDF) kuzey sınır hattından, yani Lübnan'dan İsrail'e kaçak yolla geçmeye çalışan iki Türk vatandaşını yakaladı. 'Mavi Hat' olarak bilinen, sıcak çatışma hattı olan Lübnan sınırı kaçak geçiş kalkışmalarına alışkındı. Ancak bu sınırda ilk defa Türk vatandaşlarına rastlanmıştı.

Bu sınır hattında yaşayan İsraillilerin ihbarı üzerine harekete geçen IDF, tel örgüleri aşarak İsrail tarafına geçmeyi başaran vatandaşlarımızı bir tarım arazisi içerisinde saklanırken buldu.

İsrail, Mavi Hat’ta Hizbullah ile aktif çatışma ve mücadele içinde. Bu sınır etrafında gördüğü her yabancıyı ‘terörist’ olarak kategorize ettiği için de gözünü kırpmadan ateş ediyor. Ancak vatandaşlarımız tutuklanmadan serbest bırakılmış ve kıllarına dokunulmadan geldikleri yere geri gönderilmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acil ihtiyaç listesi: Somut politikalar 22 Mayıs 2023 | 169 Okunma Şimdi anketörler düşünsün… 16 Mayıs 2023 | 261 Okunma 14 Mayıs seçim anatomisi 08 Mayıs 2023 | 424 Okunma Sudan'ın Hal-i Pür Melali 29 Nisan 2023 | 224 Okunma Hataylı Zeynep'in bayramlık pembe ayakkabıları… 22 Nisan 2023 | 152 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar