Türkiye aleyhine çalışan bir Türk lobi!..

Türkiye'nin hem Batılı “müttefikleri” hem de İran ve Rusya PKK'yı Türkiye'ye karşı kullanıyor. Türkiye'nin Orta Doğu'daki manevra alanını daraltmak ve gözdağı vermek için PKK epey...

Türkiye'nin hem Batılı “müttefikleri” hem de İran ve Rusya PKK'yı Türkiye'ye karşı kullanıyor. Türkiye'nin Orta Doğu'daki manevra alanını daraltmak ve gözdağı vermek için PKK epey kullanışlı bir taşeron. İdeolojik ana hattını Kürt milliyetçiliği ve Marxism olarak benimseyen PKK, iş sponsor belirlemeye gelince epey pragmatik davranabiliyor. Anti-emperyalist söylemlerinin ABD ile ittifak yapmasına mani olmadığı gibi, Kürt milliyetçisi tavrı da neredeyse her hafta bir Kürt'ü idam eden İran'la iş birliğini engellemiyor.
Bu yeni bir durum değil. Türkiye son 30 senedir PKK'nın değişen uluslararası bağlantıları ve sponsorlarını biliyor.
Son 3-4 senedir, PKK'ya yeni bir Türkiye aleyhtarı lobi katıldı.
Türkiye'de meşru siyaset yolları ile iktidara gelemeyeceğini bilen FETÖ, gayrimeşru yollarla hükûmeti devirmeye çalıştı. Bunda muvaffak olamayınca başka bir strateji benimsedi.
Türkiye'de devlet içindeki yapılanması temizlenen FETÖ, Türkiye aleyhine lobi yapan bir örgüte dönüşmüş durumda.
Önce Alman istihbarat şefi, daha sonra ise ABD İstihbarat Komitesi Başkanı Davin Nunes, 15 Temmuz darbesinde Fetullah Gülen'in dahli olmadığı yönünde açıklamalar yaptı.
MİT krizinden itibaren FETÖ, Türkiye'ye yönelik algı operasyonlarının en önemli aktörü oldu. Özellikle ABD ve Batı başkentlerinde lobicilik ve medya alanında etkin olan bu örgüt tüm mesaisini Türkiye karşıtı bir atmosfer oluşturmaya adadı.
Bu durum on yıllar boyunca devam edecek. Ve sadece Türkiye'nin düşmanları tarafından değil, sözde müttefikleri tarafından da kullanılacak.
İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmak gerekirse:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Musul sonrası DEAŞ 13 Temmuz 2017 | 1.392 Okunma Kıbrıs sorunu neden çözülmedi? 11 Temmuz 2017 | 350 Okunma G-20'ye dair notlar 10 Temmuz 2017 | 416 Okunma Mülteciler üzerinden bir provokasyon girişimi 06 Temmuz 2017 | 1.537 Okunma Bir tuhaf Körfez politikası 04 Temmuz 2017 | 383 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar