Tsunamiden önce Sığacık bakın nasıldı?

Sığacık'a gidenler bilir. Tarihi ve turistik Kale içinde parke taşlı dar sokaklar vardır. 2 katlı , bahçeli ahşap evlerin bulunduğu bu Kale içindeki sokaklardan deniz suyu sel gibi aktı.

“Türkiye’de tsunami olur mu?” Hep olmaz diyorduk, bilim adamları da beklenen Büyük Marmara Depremi’nde Japonya ve Endonezya’daki kadar olmasa da küçük çaplı tsunami yaşanabileceğini söylüyorlardı. Ama 2 gün önce İzmir depreminde belki son yüz yılların ilk tsunami felaketiyle karşılaştık.  Seferihisar’ın Sığacık kasabası deniz suyunun altında kaldı.

Görüntülere baktığınızda  2 katlı evlerin birinci katının sular altında kaldığını, daracık sokaklarından sel gibi deniz suyunun aktığını görünce hayretler içinde kaldık. Hatta engelli yaşlı bir teyzemizi de tsunamide kaybettik.

Kış aylarında  4 bini zor bulan  ve maddi hasarın çok büyük olduğu sahil kasabasında devlet şimdi esnafın ve selden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sözde çakma ödül üzerinden AK Partili başkana linç girişimi 13 Nisan 2021 | 462 Okunma AK Parti'de şuyu vukuundan beter bir durum 27 Mart 2021 | 919 Okunma Gençler HDP'yi ve Türkiye'deki daralmayı konuşuyor ama sosyal medya mecralarında muhatap bulamıyor 23 Mart 2021 | 270 Okunma Ne oldu da piyasalar bu şekilde tepki verdi? 22 Mart 2021 | 203 Okunma İmamoğlu bu paylaşımı ile İyi Parti'yi ittifak içine hapsetti 11 Mart 2021 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar