Soylu'nun bütçe konuşması

 İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iki gün önce TBMM’de yaptığı konuşması hakikaten tarihi bir konuşma idi. Bakan Soylu bu konuşmasıyla milletin dilinde ve gönlünde bir kez daha yer...

 

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun iki gün önce TBMM’de yaptığı konuşması hakikaten tarihi bir konuşma idi. Bakan Soylu bu konuşmasıyla milletin dilinde ve gönlünde bir kez daha yer etti.

Soylu’dan önce, o kürsüye  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çıktı. Anlatımları bilgilendirici ve ikna edici idi. Ama hiç biri Soylu’nun konuşması kadar etkileyici ve gönüllere hitap eden değildi.

Çünkü her 3 bakan daha çok bürokrat gibi tek düze konuşurken, Soylu gerek sözleri gerekse de beden diliyle  sahadan gelme tecrübeli siyasetçi profilini konuşturdu. Tepkilerini devletin masalarına vurarak, çekmeceleri çekip kapatarak dile getiren HDP’liler azdıkça o daha da volüm arttırdı.Onlara papuç bırakmaması ekran başındakileri etkiledi.

Sadece bakanlığının çalışmalarını anlatmakla kalmadı, mensubu olduğu AK Parti iktidarının 18 yıllık hizmetlerini de anlattı, savundu. Salt terörle mücadele edilmediğini, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınması için hizmetler ve yatırımlar yaptığını il il örneklendirirken, güvenlik mücadelesini felsefi alt yapıya dayandırması önemli idi:

“Bizim yaptığımız sadece terörle mücadele değildir.Kalkınma mücadelesidir.Bu mücadeleyi gelişi güzel yapmadık. 3 saç ayağı vardır. Bir,halkın huzur ve mutluluğu, iki yatırım ve kalkınma, üç orada yaşayan insanların güvenilir bir gelecek duygusu. Bu felsefe küresel güçler ve batı tarafından defalarca her türlü araçlar ve örgütlerle PKK, PYD, DAEŞ,DHKP-C,FETÖ ile hedef alındı ama başaramadılar.Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Cumhur İttifakı’nın yapacak çok işi var”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sözde çakma ödül üzerinden AK Partili başkana linç girişimi 13 Nisan 2021 | 462 Okunma AK Parti'de şuyu vukuundan beter bir durum 27 Mart 2021 | 919 Okunma Gençler HDP'yi ve Türkiye'deki daralmayı konuşuyor ama sosyal medya mecralarında muhatap bulamıyor 23 Mart 2021 | 270 Okunma Ne oldu da piyasalar bu şekilde tepki verdi? 22 Mart 2021 | 203 Okunma İmamoğlu bu paylaşımı ile İyi Parti'yi ittifak içine hapsetti 11 Mart 2021 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar