Neticede bu bir siyasi propaganda çalışması değil mi?

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi iki gün önce twetter hesabından “Sen kimsin” başlıklı bir video paylaştı. Daha sosyal medyaya düşer düşmez  anında büyük tepkilerin odağında...

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi iki gün önce twetter hesabından “Sen kimsin” başlıklı bir video paylaştı. Daha sosyal medyaya düşer düşmez  anında büyük tepkilerin odağında kaldı. Yapılan eleştirilerin en başında da  şu bildik, klasik kısır tartışma var:

“Neden Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan’dan daha az yer aldı?”

Öncelikle şunu belirteyim. AK Parti  hızla yaşlanan bir siyasi parti görünümünde. AK Parti’nin en yumuşak karnı gençlik.18 yıldır iktidarda kalmasına rağmen  kendi genç kitlesini yetiştiremediği gibi, dışarıdan da  genç kitle ve seçmene  ulaşamamanın sıkıntısını yaşıyor. Araştırmalara göre, AK Parti‘nin genelde seçmen kitlesini  45 yaş üstü  oluşturuyor.

Hatta son dönemde kendi tabanının ve seçmeninin 18 yaş üstü çocuklarını dahi alamadığı da görünen bir gerçek. Hele hele Bursa, gençlik teşkilatlanması ve etkinliği konusunda zayıf, hatta zayıfın çok çok ötesinde illerin başında. Son iki seçimde sınıfta kaldılar. Özellikle de üniversite gençliğine ulaşma anlamında.

Gençleri kapsayıcı çalışmalar yapılamadığı gibi, AK Parti’nin iktidardaki  politikalarından ve hizmetlerinden de bi haber gençler var. Ve  en üzücü tarafı ne biliyor musunuz?

Gençler AK Parti’ye”belediyelerde veya kamu dairelerinde iş bulabilmek amacıyla” üye oluyorlar. Halbu ki, 19 yıl önce amaç daha bir ulvi idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sözde çakma ödül üzerinden AK Partili başkana linç girişimi 13 Nisan 2021 | 462 Okunma AK Parti'de şuyu vukuundan beter bir durum 27 Mart 2021 | 919 Okunma Gençler HDP'yi ve Türkiye'deki daralmayı konuşuyor ama sosyal medya mecralarında muhatap bulamıyor 23 Mart 2021 | 270 Okunma Ne oldu da piyasalar bu şekilde tepki verdi? 22 Mart 2021 | 203 Okunma İmamoğlu bu paylaşımı ile İyi Parti'yi ittifak içine hapsetti 11 Mart 2021 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar