Esnafın vergi, SSK, Bağ-Kur, KK ve KYK borçları silinsin

İş yerim Bursa'da olduğu için, çevremdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin , esnafın derdini şu günlerde çok iyi biliyorum, ama yine de  dün Bursa'nın kalbi olarak bilinen...

İş yerim Bursa'da olduğu için, çevremdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin , esnafın derdini şu günlerde çok iyi biliyorum, ama yine de  dün Bursa'nın kalbi olarak bilinen Kapalıçarşı, Heykel, Cumhuriyet Caddesi ‘ni bir gezeyim istedim.

Ben içim burkularak gezdim ama buradan söyleyeyim, vekillerimiz hele ki AK Parti’nin vekilleri şu sıralarda aman diyeyim hiç buralara uğramasınlar. Sıkıntı büyük. Esnaf deyim yerindeyse ateş püskürüyor. Kendimden biliyorum AK Partili’yim diye son haftalarda yemediğim laf kalmadı. 

Zaten şimdilerde göreve devam etmeyeceğini açıklayan il Başkanı Ayhan Salman sağolsun son 3 yılda teşkilatı kırdı geçirdi,vatandaşın partiyle bağını kopardı, muhtarları ve  esnafın derdini bile dinlemedi. 

Haklılar da…

Kaldı ki, son 3 yıldır ekonomi pamuk ipliğinde gidiyordu, tam makro göstergeler yukarıya doğru çıkışa başlamıştı ki, mart- haziran aylarında coronadan dolayı içe kapandık, dengeler yeniden alt üst oldu. Haziran’dan sonra kısmi açılmada az da olsa toparlanma başlamışken bu sefer de yine 2. dalgadan yasaklar, yeni tedbirler, yeni kısıtlamalar geldi.

Daha  topu topu 5 gün oldu. Büyük işletmeleri, organize sanayi bölgelerindeki  fabrikaların durumunu bilmiyorum, ihracat yaptıklarından dolayı aşağısı kadar sıkıntı içinde olmadıklarını umuyorum, ama  çarşıların, pazarın , caddelerin ve AVM’lerin durumunu çok iyi biliyorum, görüyorum.Yaşıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sözde çakma ödül üzerinden AK Partili başkana linç girişimi 13 Nisan 2021 | 462 Okunma AK Parti'de şuyu vukuundan beter bir durum 27 Mart 2021 | 919 Okunma Gençler HDP'yi ve Türkiye'deki daralmayı konuşuyor ama sosyal medya mecralarında muhatap bulamıyor 23 Mart 2021 | 270 Okunma Ne oldu da piyasalar bu şekilde tepki verdi? 22 Mart 2021 | 203 Okunma İmamoğlu bu paylaşımı ile İyi Parti'yi ittifak içine hapsetti 11 Mart 2021 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar