Önümüzdeki büyük risk: Dijital emperyalizm

Geçen hafta ilki düzenlenen Fizy Müzik Ödülleri gecesinde Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’yla sohbet ettim... 3.5 yıllık genel müdürlüğü döneminde Terzioğlu’nun en çok önem...

Geçen hafta ilki düzenlenen Fizy Müzik Ödülleri gecesinde Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’yla sohbet ettim... 3.5 yıllık genel müdürlüğü döneminde Terzioğlu’nun en çok önem verdiği konuların başında dijital platformlar geldi. Fizy, Bip, TV+, Life Box, Dergilik gibi platformları, arama motoru Yaani’yi hayatımıza soktu. “Dijital emperyalizme karşı cesaretle her sektöre el atmamız lazım” diyor...

Müzik sektöründe batıyor, bitti, yandık kül olduk dönemi geride kaldı mı? Dijitalle birlikte müzik sektörü yeniden canlandı mı?

- Dijital dönüşüm müzik sektörünü çok değiştirdi. Her değişim gibi bu da çok sancılı oldu. Sektörün bütün değer zincirleri yeniden yapılandı.

Sadece bir kere de değil, çok kısa sürede MP3’le bir kere, streaming’le bir kere yapılandı, şimdi videoyla tekrar yapılanıyor.

Ama şimdi son 3 seneye baktığımızda bütün dünyada müzik sektörü tekrar büyümeye başladı. Türkiye’de de aynı şekilde. Bence bu büyüme artarak da devam edecek.

Bir ödül töreni yapma ihtiyacı neden hissettiniz?

- 3.5 yıllık yolculuğumuz dijital platformlar yaratmak üzerine kurulu. Müzik en önemli içeriklerinden biri. Bu süre içerisinde şunu gördük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Var mısınız sosyal medya temizliğine 02 Mayıs 2020 | 430 Okunma 1 Haziran’da açılacaksa, 3 Temmuz’da kapansın 01 Mayıs 2020 | 266 Okunma Virüsün iyi yanı 30 Nisan 2020 | 192 Okunma Müdavim hareketi 29 Nisan 2020 | 223 Okunma Marvel’in müzikleri 28 Nisan 2020 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar