Annem gibi mühendis olmadım çünkü kamera önünde mutluyum

◊ Annen ve baban elektrik elektronik mühendisi. Sen ise Londra’da okuyan eğitimli bir kızsın. Ne işin var Best Model yarışmasında?- Ailem her zaman verdiğim kararlarda beni destekledi. Kararlarımı hep aramızda...

◊ Annen ve baban elektrik elektronik mühendisi. Sen ise Londra’da okuyan eğitimli bir kızsın. Ne işin var Best Model yarışmasında?
- Ailem her zaman verdiğim kararlarda beni destekledi. Kararlarımı hep aramızda tartıştık ve beraber bir sonuca vardık.
Onlar ben nasıl mutlu olacaksam öyle yapmamı istediler. Üniversiteden kabul aldıktan sonra başvurdum yarışmaya. Kabul edilince aileme söyledim. Onlar da beni desteklediklerini söyledi. Azimliyim. Şimdi de oyunculuk eğitimine başlayacağım.

◊ Annen “Dur kızım ne yapıyorsun” demedi mi?
- Belki biraz klişe gelecek ama oyunculuk ve modellik çocukluk hayalimdi. Adımın hikayesi de ilginç. Aslıhan Koruyan Sabancı, 1999 Türkiye güzeli. Annem bir davette onunla tanışmış.
Çok duru, asil ve eğitimli bir kadınmış. Annem o sırada bana hamileymiş. 1 hafta sonra da benim cinsiyetimi öğrenecekmiş. “Kızım olursa adını Aslıhan koyacağım” demiş.
Bu ismi zaten beğeniyormuş, Aslıhan Koruyan Sabancı ile de tanışınca buna karar vermiş. Küçüklüğümden beri ailem bunu anlatır. Annem bana hep “Türkiye güzelim” derdi zaten.

◊ Doğuştan birincilik tacını takmışsın sen. Tecrüben var mıydı?
- Yoktu. Yarışmaya reşit olduğum gün başvurdum. 27 Nisan doğum günümdü, 28 Nisan’da başvuru yaptım. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul’a gelip modellik eğitimi aldım.




◊ Asıl hedefin ne, oyunculuk mu?
- Evet, oyunculuk yapmak istiyorum. Ama oyunculuğun yanında mesela Fashion Week’te belli başlı defilelerde modellik yapmayı çok istiyorum.

◊ Neden anne-baban gibi mühendis olma hedefi koymadın kendine?
- Kendimi kamera önünde daha mutlu hissediyordum çünkü. Kamera önünde daha rahat ifade ediyorum kendimi. İnsan, işini zevk alarak yapmalı. Annem kendi işinde mutlu mesela. Ama ben bu sektörde mutlu olacağım.

◊ Nerede doğdun? Aileni anlatsana biraz...
- Ankara’da doğdum. 15 yaşında bir erkek kardeşim var. Annem Çanakkaleli, babam Ankaralı. İkisi de ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu.
Annem hayatım boyunca idolüm oldu. Çok iyi bir işkadını, çok iyi bir eş ve çok iyi bir anne. İş temposuna rağmen bizi hiç ihmal etmedi.

◊ Sen ne okudun?
- Bilkent Uluslararası Laboratuvar Lisesi’nde okudum. Ortaokulda Fransızca öğrendim. 2 yıl uluslararası Bachelor sisteminde okudum.
Sonrasında Londra’da King’s College’ın Sosyal Bilimler ve İşletme bölümüne kabul edildim. Başka üniversitelere de kabul edildim ama Londra’yı tercih ettim. Şu anda okuldan izin aldım. Eğitimimle birlikte hem oyunculuğa hem de modelliğe devam etmek istiyorum.

◊ “Okuldan izin aldım” ne demek? Dondurdun mu?
- Hayır, bir süre ara verdim. Ne zaman döneceğim henüz belli değil. Ama eğitimim her zaman ön planda olacak. Oyunculuk ve modellik yapmak istiyorum ama okulu hiçbir zaman geri plana atmayacağım.

◊ Bu sürede eğitimine nasıl devam edeceksin? Ailen şu anda Ankara’da mı?
- Evet. Ben burada anneannemle yaşıyorum.
Ailem sürekli gelip gidiyor. Süreç çok yeni olduğu için okul konusunu henüz bilmiyorum. Ailemle bunu tartışıp göreceğiz. Eğitime devam etmeme gibi bir durum olamaz zaten...

◊ Üniversitenin bitiş tarihi ne zaman?
- 4 sene sonra.

DÜNYADA KATE MOSS, TÜRKİYE’DE ŞENAY AKAY

◊ Beğendiğin modeller kimler?
- Kate Moss, Türkiye’de de Şenay Akay.

◊ Onlar yaşlarını aldı artık. Gençlerden yok mu, Bella Hadid mesela?
- Ama onların podyum hakimiyetleri çok farklı. Farklı bir karakterleri var. Onlar podyumda yürüdüklerinde konsantrasyonunuz dağılmıyor. Sadece onlara odaklanıyorsunuz. Kıyafetlerini beğenmeseniz de yarattıkları aura çok başka.

◊ Güzellik yarışmalarında “Dünyayı değiştirmek isteseydin ne yapardın” gibi klasik sorular vardır. Sana da sordular mı bu soruyu?
- Yok. Zaten Best Model güzellik yarışması değil.

TACİZ SKANDALLARI VAR AMA BEN KENDİME GÜVENİYORUM

 ◊ Hollywood’da taciz skandalı ortaya çıktı. Model ve oyuncu olmak isteyen genç kızların bu tarz olaylar yaşama riski var. Ailenin bu konuda bir endişesi var mı?
- Kötü düşünmemek lazım. Ben çok iyimserim. Her kötü şeyin içinde bile iyi bir şey ararım. Hayatınıza soktuğunuz insanları sonuçta siz seçiyorsunuz. Kime ne kadar güveneceğinizin bir sınırı olmalı. O yüzden kendimi koruyabileceğime inanıyorum. Ailem bana güveniyor. O yüzden içlerinin rahat olacağını düşünüyorum.

◊ Yarın öbür gün ünlü bir oyuncuyla flört etsen ve bu gazetelerde haber olsa ailen kızar mı?
- Daha yaşım çok küçük. Şu an sadece kariyerim ön planda. Böyle haberlerde yer alacağımı düşünmüyorum.

◊ Erkek arkadaşın var mı?
- Hayır, yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Var mısınız sosyal medya temizliğine 02 Mayıs 2020 | 430 Okunma 1 Haziran’da açılacaksa, 3 Temmuz’da kapansın 01 Mayıs 2020 | 266 Okunma Virüsün iyi yanı 30 Nisan 2020 | 192 Okunma Müdavim hareketi 29 Nisan 2020 | 223 Okunma Marvel’in müzikleri 28 Nisan 2020 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar