Altan Erkekli: Her gece borçlarımı düşünmekten bıktım!

Çağan Irmak’ın yeni filmi “Bizi Hatırla”, 23 Kasım’da vizyona giriyor. Film, yaşlı bir babanın oğlunun evine taşınmasıyla yaşadığı zorlukları anlatıyor. Yine “Babam ve...

Çağan Irmak’ın yeni filmi “Bizi Hatırla”, 23 Kasım’da vizyona giriyor. Film, yaşlı bir babanın oğlunun evine taşınmasıyla yaşadığı zorlukları anlatıyor. Yine “Babam ve Oğlum” tadında göz yaşartan bir film. Babayı oynayan Altan Erkekli’yle bu filmi konuşmak için bir araya geldik. 56 yaşında üçüncü oğlunu kucağına almış, küçük oğlu 7 yaşında olan usta oyuncuyla babalar ve oğulları konuştuk.

◊ Babanız hayatta mı?
- Yok, 1989 yılında rahmetli oldu.
◊ Ya anneniz?
- O da vefat etti...
◊ “Bizi Hatırla”da, etkileyici bir baba oğul hikâyesi var. Biz de sizin çocukluğunuzdan başlayalım.
Babanızla unutamadığınız bir anınız var mı?
- Babam, 11 yaşımdayken beni Diyarbakır’da okuyacağım yatılı okula götürdü. Bacağına sarılıp “gitme” deyişimi unutamam. İkimiz de ağlamıştık. Bana, “Sen bu okulu bitireceksin. Bu şehre vali olarak geleceksin canım oğlum” demişti.
◊ Vali değil de oyuncu olmayı tercih ettiğinizde tepki gösterdi mi?
- Hayır... Tiyatroyu seçince “Mutlu olacağın mesleği yap” dedi ama yine de biraz kırgındı. Birkaç yıl sonra Kenter Tiyatrosu’nda “Sakıncalı Piyade”yi sahnelerken beni izlemeye geldi. Oyun sonrası baktım suratı düşmüş, “Ne oldu” diye sordum. “Sen bu ordunun parasıyla büyüdün, bu orduyu eleştiremezsin” dedi. (Gülüyor)
◊ Babanız astsubay mıydı?
- Yok, albaydı... Her zaman “Ya bu tiyatroda çok koşturuyorsunuz. Bir banka müdürü olsaydın, ben senin makamına gelseydim” derdi. (Gülüyor) Bu filmde canlandırdığım Eşref de bu yönden babama benziyor, evladı için koşuşturmanın olmadığı düzgün bir hayat istiyor.

HER GECE BORÇLARIMI
DÜŞÜNMEKTEN BIKTIM
◊ Büyük oğlunuz Efe kaç yaşında?
- 29.
◊ O da Devlet Tiyatroları’nda oyuncu değil mi?
- Evet.
◊ Siz de babanız gibi “oğlum keşke oyunculuğu değil de başka bir mesleği seçse” diye düş&uuml...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Var mısınız sosyal medya temizliğine 02 Mayıs 2020 | 430 Okunma 1 Haziran’da açılacaksa, 3 Temmuz’da kapansın 01 Mayıs 2020 | 266 Okunma Virüsün iyi yanı 30 Nisan 2020 | 190 Okunma Müdavim hareketi 29 Nisan 2020 | 221 Okunma Marvel’in müzikleri 28 Nisan 2020 | 160 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar