Bekle beni İstanbul

11 Temmuz’da İstanbul Vodafone Park’ta hayranlarıyla buluşacak olan Shakira’nın Londra konserini izledim. İşte konserden izlenimler ve öncesinde Shakira’nın anlattıkları...11 Temmuz’da İstanbul’da Vodafone...

11 Temmuz’da İstanbul Vodafone Park’ta hayranlarıyla buluşacak olan Shakira’nın Londra konserini izledim. İşte konserden izlenimler ve öncesinde Shakira’nın anlattıkları...

11 Temmuz’da İstanbul’da Vodafone Park’ta hayranlarıyla buluşacak olan Shakira’yı “El Dorado” turnesinin beşinci ayağı olan Londra’da izledim.
Provalarda ses tellerini zorladığı için 6 ay gecikmeli başlayan turnenin bu konserinde Shakira hâlâ zirvede durduğunu ve ne çok hit şarkısı olduğunu gösterdi.
Konserden hemen önce Shakira’yla buluştuk.

11 yıl önce Kuruçeşme Arena’da Boğaz’ın kenarında konser veren Shakira, Boğaz’a ve İstanbul’a hayranlığını yine dile getirdi.
Bu yüzden havalimanından Tarabya’da kalacağı otele, konser gecesi de Tarabya’dan Dolmabahçe’ye tekneyle gitmeyi tercih etmiş.
“Yeniden İstanbul’da olacağım için heyecanlıyım. İstanbul konserini heyecanla bekliyorum. Bekle beni İstanbul” dedi Shakira...
Eşi Pique’nin, Barcelona’dan takım arkadaşı olan Arda Turan tarafından İstanbul’a davet edildiğini de söyleyen sanatçı, fırsat bulursa belki Arda ve eşi Aslıhan’la bir İstanbul turu da yapacak.
İstanbul’da 2 gece, 3 gün geçirecek olan Shakira’nın İstanbul konseri, organizasyonu yapan Beşiktaş Kültür Merkezi’ne 2 milyon dolara mâl olacak.

Dişi kurdun dişleri hâlâ keskin

Shakira, Londra konserine çok bilinen “She Wolf” şarkısıyla başladı.
Ellerinden zincirle bağlandığı sahnede kurt gibi uluyarak seyirciyi selamladı.
Salonda Kolombiya bayrağı sallayan seyirciler de vardı.
O seyircileri Dünya Kupası şarkıları “La La La” ve “Waka Waka”yla coşturan Shakira, oryantallere taş çıkaran danslarıyla eminim bizim seyirciyi daha çok etkileyecektir.
Shakira’nın konserini nasıl değerlendirdiler diye İngiliz basınına da baktım.
Genel eğilim; Shakira’nın çok başarılı olduğu yönündeydi.
İngiliz basını, 7 yıl sonra geldiği Londra’da sanatçının performansını beğendi.
Guardian “Dişi kurdun dişleri hâlâ keskin” yorumunu yaparken, The Times “Hit şarkılarıyla dolu konserinde Shakira çok enerjikti” dedi.

14 TIR’la gelecek

3 Haziran’da Hamburg’da başlayan “El Dorado” turnesi, Belçika, Hollanda, İngiltere ve Fransa konserleriyle devam etti.
Bu akşam turnenin sekizinci konserini Münih’te verecek Shakira.
11 Temmuz’daki İstanbul konserinin ardından, 13 Temmuz’da Lübnan’da sahneye çıkarak turneyi noktalayacak.
Kolombiyalı sanatçının babasının Lübnan asıllı olduğunu da hatırlatayım.
Shakira’nın çalıştığı ajansın sahibi olan John Giddings’e sordum; 14 TIR’la devam ediyormuş turne.
İstanbul’a da 14 TIR’la gelecek Shakira.
Bazı ihtiyaç malzemeleri ise İstanbul’dan tedarik edilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Var mısınız sosyal medya temizliğine 02 Mayıs 2020 | 431 Okunma 1 Haziran’da açılacaksa, 3 Temmuz’da kapansın 01 Mayıs 2020 | 266 Okunma Virüsün iyi yanı 30 Nisan 2020 | 197 Okunma Müdavim hareketi 29 Nisan 2020 | 224 Okunma Marvel’in müzikleri 28 Nisan 2020 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar