Köyceğiz’de yetiştirdi Mutfak’ta pişirecek

Yılmaz Erdoğan: Biliyor musunuz, babam beni nüfusa yazdırırken bir tek Cengiz Semercioğlu’yla röportaj yapacak demiş...◊ Abartma ya, Ekşi Elmalar için röportaj yapalı bir sene oldu.Yılmaz: İyi de bir yıldır...

Yılmaz Erdoğan: Biliyor musunuz, babam beni nüfusa yazdırırken bir tek Cengiz Semercioğlu’yla röportaj yapacak demiş...




◊ Abartma ya, Ekşi Elmalar için röportaj yapalı bir sene oldu.
Yılmaz: İyi de bir yıldır gördüğüm tek gazeteci sensin. Neyse bu sefer elmaların üzerine yatmayacağız değil mi?

◊ Yok yok, Komedi Festivali ve mekan konuşacağız... Hayırlı olsun, yeme-içme sektörüne girmişsin...
Yılmaz: Biz gireli 10 yıl oldu. Beşiktaş’taki Mutfak’ta yemek işine de başlamıştık. O gün bugündür de çiftliğimde buna çalışıyoruz. Sonradan gelmiş bir şey değil yani. Ama orası kapasite olarak çok küçüktü. Bu oturduğumuz masa kadar bir mutfak vardı. Şimdi orada planlanan şey, profesyonel bir uygulama olarak bu mekana taşıdık...

◊ Evet performans sahnesi, barı, menüsüyle epey profesyonel olmuş...
- Mottosu; “Mutfağın sanatı, sanatın mutfağı”. Daha çok sanatın mutfağına ağırlık veriyoruz. Bunun için ikisini dengeliyoruz. İkisinde de ciddi çalışmalar yapıyoruz. Umarım beğenir insanlar.

◊ Ne zaman açılıyor burası?
- 20’sinden sonra açılış yapacağız.

◊ Menüyü oluştururken de sen baya bir karıştın herhalde.
- Tabii canım. Sen ne diyorsun. Menüyü ekiyorum ben.

◊ Malzemelerin hepsi Köyceğiz’den senin çiftlikten mi geliyor?
- Yılmaz: Altı aylık süreçte burada sunduğumuz şeyleri geçen seneden ektik. Burada bir domates çorbası iç. O bizim domatesimiz. Mesela şu yediğinin içindeki mısır geçen yıl Ekşi Elmalar’da oynayan mısır... Aynı mısır Deliha’da da oynadı, sonra mahsulü topladık. Mesela marulu oradan buraya getirmek falan getirmek için soğuk hava araçları gerekiyor. Yapacağız... Kısa sürede her şey çiftlikte üretilmiş olacak.

◊ Peki menü çalışmaları nasıl gidiyor?
- Yılmaz: İsimler üzerinde çalışıyoruz. Mısır unuyla bir yumurta yapıyoruz. İsmi Mumurta gibi... Yapılmışı yapmayayım diyen adam korkmaz. Hayal kırıklığından, başarısızlıktan korkan adam deneyemez. Deneyin. Olmayanı bana verin ama deneyin. Başka bir yerde olmayan, yeni bir şey deneyin.

◊ Peki başka şehirde bunun devamını açmak gibi bir düşünceniz var mı?
- Yılmaz: Var.

◊ Nusr-et’e rakip olacaksın sen.
- Yılmaz: Burası bir tiyatro biçimi. Rakip olacaksak bu biçimlerden birine oluruz. Et hanelere değil... Öyle et yapmıyoruz zaten biz. Ayrıca et konusunda da Cüneyt Usta ile çalışıyoruz Günaydın’dan. O geliyor, bize yardım ediyor, gösteriyor. Sağ olsun. Burası bir bar değil, restoran değil. Bir tiyatro biçimi. Hayalimizde bunun içinde turne yapmak var. Böyle pek çok şehre yayılmış Mutfak’lara turneye gidecek gösteriler hayal ediyoruz. Bir de komedinin, kabarenin yeri komedi kulübüdür. Tiyatro değildir.

◊ Türkiye’de çok fazla komedi kulübü yok ama...
-Yılmaz: Evet ama biz şimdi yeni BKM Mutfak’la istediğimiz fiziki ölçülere ve lokasyona ulaştık.

KLİŞELERLE ARAM YOK

 ◊ Programda Eaten diye bir şey var galiba, ilgimi çekti...
- Gülçin: Çok şeker bir oyun.
- Zümrüt: Vejetaryen bir aslan. Edinburgh’de seyredip aldığımız bir oyun. Hem komik hem çok güzel... Yılmaz sevmez bunu ama hem eğlendiren hem düşündüren bir şey.

◊ Niye sevmiyorsun onu Yılmaz?
- Yılmaz: Klişelerin hiçbiriyle aram yok. Güldürürken düşündüren demek istiyor. Ben yeni bir boyut kattım. Çünkü düşünmeden gülmek diye bir şey yok. Düşünmeden hiçbir şey yapılmaz.

Bu festival fikri kadınlardan doğdu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Var mısınız sosyal medya temizliğine 02 Mayıs 2020 | 431 Okunma 1 Haziran’da açılacaksa, 3 Temmuz’da kapansın 01 Mayıs 2020 | 266 Okunma Virüsün iyi yanı 30 Nisan 2020 | 198 Okunma Müdavim hareketi 29 Nisan 2020 | 224 Okunma Marvel’in müzikleri 28 Nisan 2020 | 161 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar