Yılmaz Özdil ve deve sidiği

Çaresizlik ne zor şey! Hayatınız boyunca kendinizi hiç çaresiz hissettiniz mi? Bir bela karşısında, bir hastalık karşısında takatsiz kaldınız mı?

            Veya elinizle düzeltemediğiniz, dilinizle söyleyemediğiniz, kalbinizle buğzettiğiniz bir haksızlık oldu mu hiç?

            Olmuştur elbette!..

            İnsanın en zor zamanında, gücünün yetmediği bir hâl karşısında duadan daha güçlü, duadan daha fazla insanı rahatlatan bir sığınağı var mıdır acaba?

            “(Ey Muhammed!) De ki: Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin? Ey inkârcılar! Yalanladığınız için azap yakanızı bırakmayacak!” (Furkan Suresi 77. Ayet)

            Dua, müminin Rabb’i ile irtibat kurması, O’na gönülden yönelmesi, meramını aracısız arz etmesi...

            Bilinçli bir şekilde doğayı kirletip dua ile yağmur beklenmez, doğrudur. Onun için dua kadar, kıyamet kopacak olsa dahi elindeki fidanı dikecek Peygamber ahlakına sahip olmak gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kemal Kılıçdaroğlu efsanesi beni ağlattı! 19 Mayıs 2021 | 1.184 Okunma Babacan’ın ihanet itirafını dazlak şaşkınlığıyla karşılamak! 12 Mayıs 2021 | 1.604 Okunma Cumhurbaşkanı adaylarını gördünüz mü, hepsi de birbirinden komik! 10 Mayıs 2021 | 4.138 Okunma Ekrem İmamoğlu’nu uzaylılar kaçıracakmış! 07 Mayıs 2021 | 637 Okunma Kılıçdaroğlu’na yapılanlar artık ayıp olmaya başladı! 05 Mayıs 2021 | 3.555 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar