Macron Efendi, Hakkı Bulut’u da mı dinlemedin?

Macron’un çaresizlik beyanı sonrası CHP ve İP kendilerinden beklediğimiz tepkiyi gösterdiler ve sert açıklamalarda bulundular. Macron farkında olmadan seviyesizliğine ve hadsizliğine karşı Türkiye’de...

Macron’un çaresizlik beyanı sonrası CHP ve İP kendilerinden beklediğimiz tepkiyi gösterdiler ve sert açıklamalarda bulundular. Macron farkında olmadan seviyesizliğine ve hadsizliğine karşı Türkiye’de safların sıkılaşmasına vesile oldu.

            Macron’nun seviyesizliği üzerine ve her gün Türkiye’yi neden tahrik ettiği konusunda yazılmayan yazı, söylenmeyen söz kalmadı gibi. Tüm tespitler içinde en hoşuma gideni Prof. Taşansu Türker Hoca söyledi:

            “Raskolnikov, ben böcek olmadığımı ispatlamak için cinayet işledim diyor. Yani ben özne olduğumu ispat etmek zorundaydım. Bence Fransa adına şu an Macron bu cümleyi kuruyor. Fransa çökmedi, biz özneyiz diyor. Yani sonu hoş olmaz. Raskolnikov edebiyatta hoş bir karakterdir ama uluslararası siyasette sonunun hiç hoş olacağını düşünmüyorum…” (Raskolnikov, Rus yazar Dostoyevski’nin Suç ve Ceza isimli romanın kahramanıdır)

            Hocamın nezaketle ifade ettiği Macron tespiti üzerine çok fazla kelime zayi etmenin bir anlamı yok ancak Bay Macron’a en açık cevap bizatihi hedefe koyduğu muhatabından geldi zaten:

            “Şahsımla daha çok sıkıntın olacak!

            Macron bu son açıklamasından önce hepimizi hayli heyecanlandıran bir açıklama daha yapmıştı. Hatırlayacaksınız:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kemal Kılıçdaroğlu efsanesi beni ağlattı! 19 Mayıs 2021 | 1.184 Okunma Babacan’ın ihanet itirafını dazlak şaşkınlığıyla karşılamak! 12 Mayıs 2021 | 1.604 Okunma Cumhurbaşkanı adaylarını gördünüz mü, hepsi de birbirinden komik! 10 Mayıs 2021 | 4.138 Okunma Ekrem İmamoğlu’nu uzaylılar kaçıracakmış! 07 Mayıs 2021 | 637 Okunma Kılıçdaroğlu’na yapılanlar artık ayıp olmaya başladı! 05 Mayıs 2021 | 3.555 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar