Dandik Amerikan darbesine kim bilir kaç film çekecekler?

15 Temmuz destanını veya hain işgal girişimini nasıl nitelendirdiğiniz, nerede durduğunuza göre değişir. O günü benim gibi bir kahramanlık günü gibi görenlerden değilseniz yazının devamını okumanıza gerek yok.

Bu yazıya iki hafta önce başlamıştım ancak gündem dışı bir yazı olduğu için yarım bırakmıştım. 15 Temmuz destanının beyaz perdeyle imtihanını yazmayı düşünüyordum.

            Üzerimdeki emeklerinden ötürü sonsuz bir saygı ve sevgi duyduğum güzel insan, Sevgili Hocam Sami Demirbağ hafta sonu “Charlie Wilson War” filmini izleyip izlemediğimi sordu.

            Başrollerinde usta oyuncular Tom Hanks, Philip Seymour Hoffman ve Julia Roberts’ın oynadığı 2007 tarihli filmi nasıl kaçırmışım diye kendime kızdım.

            Gerçek olayların anlatıldığı filmde Afganistan’daki Sovyet işgali sırasında SSCB'ye karşı direnen mücahitlere gizli yollardan silah ve finans desteği sağlayan Teksaslı kongre üyesi Charlie Wilson’un gerçek yaşam öyküsü anlatılıyor.

           

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kemal Kılıçdaroğlu efsanesi beni ağlattı! 19 Mayıs 2021 | 1.184 Okunma Babacan’ın ihanet itirafını dazlak şaşkınlığıyla karşılamak! 12 Mayıs 2021 | 1.604 Okunma Cumhurbaşkanı adaylarını gördünüz mü, hepsi de birbirinden komik! 10 Mayıs 2021 | 4.138 Okunma Ekrem İmamoğlu’nu uzaylılar kaçıracakmış! 07 Mayıs 2021 | 637 Okunma Kılıçdaroğlu’na yapılanlar artık ayıp olmaya başladı! 05 Mayıs 2021 | 3.555 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar