Amigolar

Tıp Fakültesi 5. sınıftayken bir vakfa burs için müracaat etmiştim. Yazılı sınavdan sonra mülakata çağırdılar. Mülakatı İstanbul Tıp Fakültesi’nden rahmetli hocamız Süleyman...

Tıp Fakültesi 5. sınıftayken bir vakfa burs için müracaat etmiştim. Yazılı sınavdan sonra mülakata çağırdılar. Mülakatı İstanbul Tıp Fakültesi’nden rahmetli hocamız Süleyman Yalçın, İktisatçı Sebahattin Zaim hoca ve şimdi ismini hatırlayamadığım bir ilahiyat hocası yapıyordu.

O günler sol-sağ çatışmalarının zirve yaptığı günlerdi. Günde çoğu üniversite öğrencisi olmak üzere ortalama 10-15 kişi öldürülüyordu. Hocalar, bana şunu sordular: "Sol görüşlü insanların bu ülke için ne düşündüklerini nasıl takip ediyorsun?"

Birkaç sol gazeteyi söyledim ama tatmin olmadılar.

Neyse ki diğer cevaplarla bursu hak ettim.

Vakıfta haftalık konferanslar oluyordu. İsmail Cem' in "Geri Kalmışlığın Tarihi"ni mutlaka okumamız önerilmişti. Bu kitabı okuyunca hayretler içinde kaldım.

Osmanlı'nın okullarda öğrendiğimiz savaşlar, barışlar, antlaşmalar kronolojisinden başka da bir tarihi vardı. CHP’nin tek parti dönemini de objektif, tarafsız değerlendirmişti. Merak saiki ile devamla Kemal Tahir, İdris Küçükömer, Fikret Başkaya, Doğan Avcıoğlu, Yalçın Küçük ile Nazım Hikmet ve Aziz Nesin'e varıncaya kadar sol cenahtan, bir çoğunun birçok eserlerini okudum, çok ilginç bilgilere, belgelere eriştim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Lübnan-I 02 Eylül 2018 | 4.791 Okunma Bugünleri de gördük! 19 Ağustos 2018 | 225 Okunma Yeşil Elma-Kekik-Tarçın 12 Ağustos 2018 | 2.396 Okunma Brunson, neden Türkiye’de? 05 Ağustos 2018 | 2.439 Okunma Başörtüsüz Evliya 29 Temmuz 2018 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar