Bugün hatırlayın ve öyle oy kullanın!

Bugün Türkiye, belki de cumhuriyet tarihinin en önemli seçimini yapıyor. Seçime saatler kala bütün kartlar açıldı; bunun sıradan bir seçim olmadığını “dışarısı” da itiraf...

Bugün Türkiye, belki de cumhuriyet tarihinin en önemli seçimini yapıyor.

Seçime saatler kala bütün kartlar açıldı; bunun sıradan bir seçim olmadığını “dışarısı” da itiraf etti. Örneğin “objektifliği” ile meşhur BBC bile faşist Sözcü gazetesi kıvamında seçim haberleri (!) yapmaya başladı. Herhalde BBC, İngiltere’de hiçbir seçimde bu kadar politik olmamıştır. Tabii The Economist, Guardian, New York Times ve “geleneksel” Alman medyası falan bunları geçiyoruz.
Şimdi tam şu seçim günü bütün Türkiye bu yayın organlarının ortak paydasını bulmalı ve neden bu seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden yoğun bir Türkiye dezenformasyonu yaptığını düşünmelidir. Diyarbakır’da mitinglerine saldırı olan HDP’nin tabanı da bunu sorgulamalıdır. Benim Diyarbakır saldırısının New York Times gibi yayın organlarının devamı olduğundan şüphem yok. Diyarbakır miting saldırısı tabii ki, Sisi’nin Almanya’yı ziyaretinden, enerji kapışmasından, Akdeniz’deki ve Kuzey Irak Kürt Bölgesi enerji kaynaklarından ve Çin’le Avrupa’yı bağlayan ticari koridorlardan bağımsız değildir.  
Şundan da hiç şüphem yok; eğer bu seçimde Erdoğan Beştepe’de otursaydı, küresel finans oligarşisinin istediği gibi “tarafsız” bir cumhurbaşkanı rolüne soyunsaydı Türkiye’ye ve Türkiye’nin seçimine, demokrasisine yönelik bu saldırılar olmayacaktı. Türkiye’nin ve Erdoğan’ın hedefinde yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi olmasaydı bu seçimde, biz yine seksen yıldır oynadığmız tiyatroyu oynayacaktık ve Almanya’da, İngiltere’de, ABD’de darbeleri, katliamları destekleyen şu medya organları da bu tiyatroyu Türkiye’de demokrasi diye anlatacaklardı. 

1909’dan günümüze 

Bugün sandık başına giderken şunu unutmayın, 1909’da Abdülhamit’in düşmesiyle siyasi olarak, ama ondan önce 1881’de Düyun-u Umumiye ile başlayan boyunduruğa Türkiye bu seçimle son verebilir; bu seçimle yalnız Türkiye değil, bölgedeki bütün mazlum halklar kendi kaderlerini belirleme gücüne erişebilir. İşte sorun tam da budur… Bu seçimde Türkiye’de anayasayı değiştirecek ve bütün bölgeyi yeniden, halkların çıkarları doğrultusunda biçimlendirecek başkanlık sistemine geçme ihtimali ortadadır ve bütün dezenformasyonlar, saldırılar da bu ihtimaledir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonominin geleceğini simgeler anlatır! 31 Ekim 2018 | 5.210 Okunma Neden yeni bir kalkınma hikâyesi gerekli... (2) 25 Ekim 2018 | 5.322 Okunma Neden yeni bir kalkınma hikâyesi gerekli... 24 Ekim 2018 | 4.575 Okunma Sorunlar, tespitler ve çözümler... 18 Ekim 2018 | 5.617 Okunma Ekonomi politikasında ‘popülizm’ nedir, ne değildir? 17 Ekim 2018 | 3.768 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar