16 Nisan sonrası ekonomi

Öyle sanıyorum ki önümüzdeki hafta başı Türkiye’de bir ilki yaşayacağız. Milletin sandığa gittiğinin ertesi günü sandık sonuçları doğrudan herkesin ekonomisine daha o sabah yansıyacak....

Öyle sanıyorum ki önümüzdeki hafta başı Türkiye’de bir ilki yaşayacağız. Milletin sandığa gittiğinin ertesi günü sandık sonuçları doğrudan herkesin ekonomisine daha o sabah yansıyacak. Yani herkes örneğin sandıktan evet çıkması halinde ekonomik durumunda bir iyileşme gözlemleyecek. Böyle olunca pazartesi sabahı bütün burç yorumcuları herkese “Bu hafta ekonomik durumunuzda hatırı sayılır bir iyileşme olacak” diyebilirler. Şaka bir yana, önümüzdeki hafta bankada bekleyen kredi talebinizin onaylandığını, bürokraside bekleyen dosyanızın kanatlandığını, faizlerin daha da düşme eğilimine gireceği için alım gücünüzde önemli bir artış olduğunu, birikiminizin ve gelirinizin ana kaynağı olan TL’nin daha da güvenli bir para haline geldiğini görebilirsiniz. Ben bunun Türkiye’deki seçim tarihinde bir ilk olacağını söylemek istiyorum.


Bu son hafta “evet” ihtimali artık tereddütsüz satın alınmaya başlandı. Borsaya girişler giderek hızlanıyor. Önümüzdeki hafta TL’si en hızlı değerlenecek ilk beş para birimi olarak görülüyor. Ancak ben bu değerlenmenin piyasa koşullarında bir seviyede sabitleneceğini öngörüyorum. Dolayısıyla, yakın zamanda en çok şikâyet edilen ekonomik soruna dönüşen liradaki oynaklık meselesini geride bırakmış olacağız.

Bu durum, hiç şüphesiz ki ekonomideki diğer alanlara da hızla sirayet edecek ve biz bu yılın ikinci yarısı itibarıyla daha belirgin bir ekonomi tablosuyla karşı karşıya kalacağız. Bunun dışında, Türkiye’ye hem portföy hem de Doğrudan Yabancı Yatırım olarak girecek sermaye girişlerine bağlı olarak da faizlerde tedrici bir düşüş sürecine gireceğimiz de söylenebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonominin geleceğini simgeler anlatır! 31 Ekim 2018 | 5.210 Okunma Neden yeni bir kalkınma hikâyesi gerekli... (2) 25 Ekim 2018 | 5.322 Okunma Neden yeni bir kalkınma hikâyesi gerekli... 24 Ekim 2018 | 4.575 Okunma Sorunlar, tespitler ve çözümler... 18 Ekim 2018 | 5.617 Okunma Ekonomi politikasında ‘popülizm’ nedir, ne değildir? 17 Ekim 2018 | 3.768 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar