Zelenskiy’nin yaptıklarını da konuşalım...

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün bugünkü (25.03.2022)''Zelenskiy’nin yaptıklarını da konuşalım...'' başlıklı yazısı.

Sözüne güvendiğim ve dünyayı iyi takip eden medyadan bir büyüğüm salı günü benimle bir makale paylaştı. Makale Amerikan sağının en güçlü yazar ve yorumcularından, hafta içi her akşam Fox News’te program yapan Tucker Carlson’ındı. Makale de Fox News’in web sayfasında yayınlanmıştı. 

Yazının başlığı “We have a right to know what’s going on in Ukraine, but but our leaders are lying" (Ukrayna’da olan biteni bilmeye hakkımız var ama liderlerimiz bize yalan söylüyor.) 

Carlson, Ukrayna Meclisi’nde 43 sandalyeye sahip en büyük muhalefet partisi “Yaşam İçin Muhalefet Platformu”nun yasaklandığını söyledi. Bu partinin Ukrayna içindeki bütün faaliyetleri de yasaklanmış. 

Yine Zelenskiy tek bir emirle diğer 10 siyasi partiyi de yasaklamış. Böylece karşısına herhangi bir Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkamayacak. Tucker Carlson, Zelenskiy’nin savaş hukuku ilan ettiğini ama yasakladığı 11 partinin Rus yanlısı ya da Rusya’ya yardım ettiğine dair tek bir veri bile olmadığını söylüyor. 

“Yaşam İçin Muhalefet Platformu” işgal başladığında Rusya’yı anında kınamış. Ayrıca Zelenskiy bir kararnameyle medyayı tek çatı altında toplamış. Buna gerekçe olarak da bilgilerin tek merkezden çıkması ve kamuoyuna doğru olarak ulaştırılmasını göstermiş. Geçen sene de ana muhalefet partisi liderini tutuklatmış ve medyadaki en popüler kanallardan üçünü kapatmış

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.224 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 22 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.302 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.643 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar