Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı?

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün bugünkü (05.08.2022)''Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı?'' başlıklı yazısı.

Dünyanın birçok yerinde çatışma ve savaş var. Rusya şubat ayında Ukrayna’yı işgale girişti. Çok sayıda insan hayatını kaybetti. Ölümler, yaralılar, evsiz barksız kalanlar ve daha önemlisi dünya tahıl krizi yüzünden açlıkla karşı karşıya.

Türkiye araya girmese ciddi problem çıkacaktı. İlerleyen günlerde diğer gemiler de Odesa Limanı’ndan çıkar. Çıkmazsa bu sefer kışın açlık tehlikesi başlar. Bir yandan da gaz krizi Avrupa’yı tedirgin ediyor. Rusya gazı kestiği an Avrupa’da birçok ülke soğuğa mahkûm demek. Ya da arabalar çalışmayacak, evlerde çorba kaynamayacak demek.

Bir taraftan da Çin-Tayvan sorunu var. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ziyareti bölgeyi karıştırdı. Çin gerçek silahlarla tatbikat yaptı. Askerî hareketlilik başladı. Dünyanın en büyük çip üreticisi Tayvan’ın ABD’yle yakın ilişkisi Çin’i kızdırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.224 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 21 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.302 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar