Söylem üstünlüğünü kaybettik

Artık en basit meselelerde bile derdimizi anlatmakta zorlanıyoruz. 31 Mart ve peşinden tekrarlanan 23 Haziran seçimlerinden sonra başta bizim taraf medyası olmak üzere hemen her konuda söylem üstünlüğünü kaybettik.En...

Artık en basit meselelerde bile derdimizi anlatmakta zorlanıyoruz. 31 Mart ve peşinden tekrarlanan 23 Haziran seçimlerinden sonra başta bizim taraf medyası olmak üzere hemen her konuda söylem üstünlüğünü kaybettik.
En haklı olduğumuz konularda bile gündem oluşturamıyoruz. Adamlar “YPG’yi terör örgütü olarak görmüyoruz” diyorlar ama bu durumu halka anlatamıyoruz. PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin tutuklanan üyeleri masummuş gibi sunuluyor. Öyle olmadığını biliyoruz ama anlatamıyoruz.
Tamam, KHK’da haksızlıklar var. Tamam, FETÖ borsası var. Tamam, bazı haksız ve aşırı tutuklamalar var. İyi de herkes mi masum? Elbette değil. Muhalif parti yetkililerinden bazıları öyle konuşuyor ki, öyle algı oluşturuyorlar ki, her tutuklama sanki yanlış...
Söylem üstünlüğünü kaybettiğimiz en bariz konu FETÖ. Neden mi? 7 Şubat 2012’de MİT’e saldırı, 17-25 Aralık’ta devlete saldırı ve MİT tırlarının durdurulmasıyla büyük bir ihanet sürecini başlattı FETÖ. O zamanki medyanın büyük bir kısmı ve muhalefet başta Erdoğan olmak üzere AK Parti’yi devirmek için her şeyi yaptılar. Yasa dışı tape’leri kullandılar. O zaman Başbakan olan Erdoğan’ın ailesine saldırdılar.
CHP’liler FETÖ kanallarında boy göstermeye başlamışlardı. Sözde muhalif kalemler, “şöyle yolsuzluk, böyle hırsızlık” deyip duruyorlardı. Hele hele 7 Haziran 2015 sürecinden sonra PKK’yı beyaz Türklerin gözünde meşrulaştırdılar. PKK’yı çiçek dağıtan örgüt gibi gösterdiler.
Erdoğan önce FETÖ’ye ciddi darbe vurdu. Erdoğan’ın FETÖ’yü yenmesini imkânsız görenler, FETÖ sistemi ele geçirir diye umut edenler hayal kırıklığına uğramışlardı. AK Parti milletin yardımıyla Türkiye’nin başındaki bela FETÖ’yü altetmişti. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.224 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 22 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.302 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.643 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar